Prijsvergelijking Mini Countryman

0

Eerder heeft u op Autointernationaal.nl al alle details kunnen lezen over de nieuwe Mini Countryman, maar de prijsvergelijking had u nog te goed. De tarieven starten bij 32.900 euro. Voor dit bedrag krijgt u de voorwiel aangedreven Cooper uitvoering. Met ALL4 vierwielaandrijving wordt het tarief 36.600 euro. Voor de versies met 6-traps automatische transmissie zijn de tarieven 34.731 resp. 37.996 euro. De Cooper is voorzien van een 3-cilinder turbobenzinemotor van 1.499 cc met een vermogen van 136 pk en een maximaal koppel van 220 Nm.

countryman2017a2

De Countryman Cooper S is er vanaf 39.900 euro. Met ALL4 vierwielaandrijving wordt het tarief 45.600 euro. Voor de automaat uitvoeringen (in dit geval 8 versnellingen) rekent Mini 41.303 euro resp. 44.861 euro. In het vooronder van de Cooper S huist een 4-cilinder turbobenzinemotor met een inhoud van 1.998 cc en een vermogen van 192 pk. Het maximaal koppel bedraagt 280 Nm.

countryman2017a3

Dieselen kan het goedkoopst in de Countryman Cooper D. Van deze uitvoering beginnen de prijzen bij 37.500 euro. De ALL4 versie met vierwielaandrijving kost 42.500 euro. De Cooper D Automaat (8 versnellingen) kost handgeschakeld 39.947 euro of met automaat 44.251 euro. Deze Countryman heeft een 4-cilinder turbodieselmotor van 1.995 cc onder de kap. Het vermogen bedraagt 150 pk en aan koppel is er maximaal 330 Nm beschikbaar.

countryman2017a4

Tot slot de Cooper SD. Die is er alleen met 8-traps automaat en kost dan 44.500 euro, of 48.500 euro indien u ALL4 vierwielaandrijving wenst. De motor is identiek aan die van de S-loze dieseluitvoering, maar het vermogen bedraagt 190 pk en het maximale koppel is 400 Nm.

Mini Audi Volvo
Countryman Q2 V40 Cross Country
Cooper 1.4 TFSI Pro T3 Nordic+
32.900 euro 32.990 euro 32.295 euro
Mini Hyundai Mercedes
Countryman Tucson GLA
Cooper S 1.6 T-GDI Premium 200 Ambition
39.900 euro 39.495 euro 40.490 euro
Mini Kia Seat
Countryman Sportage Ateca
Cooper D 1.7 CRDI Dynamic 2.0 TDI 150 Xcellence
37.500 euro 37.495 euro 37.700 euro
Mini Jeep Peugeot
Countryman Renegade 4WD 3008
Cooper SD Aut. 2.0 MJA Limited BlueHDI 180A GT
44.500 euro 44.690 euro 47.480 euro

De productie van de Countryman start op 2 november. In een later stadium zal het gamma worden uitgebreid met een stekkerhybride uitvoering. Daarbij krijgt de 3-cilinder turbobenzinemotor van de Cooper ondersteuning van een 88 pk sterke elektrische collega. De stekkerhybride Countryman, die dus een gecombineerd vermogen heeft van 224 pk, kan 40 kilometer emissievrij rijden met een maximale snelheid van 125 km/u.

countryman2017a5

Standaard is de Countryman voorzien van een 6,5-inch kleurendisplay in de middenconsole. Daarmee bedien je de radio en heb je Bluetooth connectiviteit. Optioneel heeft middenconsole nu voor het eerst een touchscreen. Die meet 8,8-inch en komt samen met het Professional navigatiesysteem. Met het Wired pakket erbij heb je een split screen, satelietbeelden en de Mini Country Timer (zie vierde foto). Met die laatste kun je “rijplezier meten op uitdagend terrein”. Ook is er de Mini Connected App. Een panoramadak, een afneembare trekhaak en een alarmsysteem zijn andere nieuwe opties. Standaard staat de nieuwe Countryman op 17-inch wielen, maar bij het aanvinken op de optielijst kun je tot 19-inch gaan. Dit wel afhankelijk van de uitvoering. Met het optionele Mini Driving Modes kun je de Countryman, zoals de naam al aangeeft, kiezen uit verschillende rij modi. Qua veiligheidssystemen biedt de nieuwe Countryman standaard Collision Warning met City Braking. Optioneel is daar Driving Assistant aan toe te voegen, een pakket met onder andere voetgangers- en verkeersbordenherkenning en grootlichtassistent. Andere optionele systemen zijn Park Distance Control, Parking Assist, een achteruitrijcamera en een Head-Up display. Wil je graag extra bevestiging van het feit dat je in een Mini rijdt? Vink dan het Excitement Package aan op de optielijst. Dan krijg je niet alleen LED sfeerverlichting in het interieur, maar als je de bestuurdersdeur opent ook een projectie van het Mini logo op de grond. Mini Connected, beschikbaar vanaf deze maand, werkt nu ook buiten de auto. De ‘persoonlijke mobiliteitsassistent’ kun je ook thuis alvast gebruiken om de route van later op de dag te plannen. Met de Open Mobility Cloud is het systeem ook te koppelen aan de iPhone (Android wordt niet genoemd). Na het koppelen kan Mini Connected je ook vertrektijden adviseren op basis van je agenda en actuele verkeerssituaties. Adressen uit je telefoon worden ook automatisch naar je navigatiesysteem in de auto overgezet.
Een opvallend nieuwtje is tot slot de Mini Find Mate. Dat krijg je bij het Wired pakket. Als je een zogenaamde tag vastmaakt aan spullen die je veel gebruikt, bijvoorbeeld tassen of koffers, kan Find Mate het altijd traceren via Bluetooth. Zo weet je zeker dat je alle koffers bij je hebt. Staan ze toch nog niet in de auto, dan kun je Find Mate ook via je smartphone gebruiken om naar de koffer op zoek te gaan. Het systeem leidt je dan naar de plek waar het de koffer het laatste heeft geregistreerd.

countryman2017a6

De VDL Nedcar fabriek in Born heeft de eer de productie exclusief voor de hele wereld te mogen verzorgen. Daarmee lijkt de toekomst van de faciliteit in ieder geval voor de komende 7 jaar verzekerd. VDL Nedcar bouwt reeds de 3-deurs Hatch en de Cabrio versie voor Mini. Met het oog op de toevoeging van de Countryman aan het productiegamma zal er in Born dit jaar omgeschakeld worden naar een tweeploegendienst. Europa is voor wat betreft de levering als eerste aan de beurt. Daarna volgen onder andere de Aziatische en Amerikaanse markt. Voor het bestaande model was de Verenigde Staten één van de belangrijkste afzetlanden. Mini noemt geen streefcijfer voor wat betreft de verkopen, maar de vorige generatie Countryman (die in het Oostenrijkse Graz bij Magna Steyr van de band rolde) maakte gedurende zijn levenscyclus ongeveer 33 procent van de totale afzet van de BMW dochter uit. Effectief komt dit neer op dik 100.000 exemplaren per jaar die van de Nederlandse band moeten gaan rollen. Het verkooprecord uit 2014, toen er 106.995 stuks van de Countryman geproduceerd werden, zal eenvoudig sneuvelen. Van de vorige generatie Countryman, die in september uit productie is gegaan, zijn bijna 550.000 stuks van de band gerold.

countryman2017a7

De nieuwe Countryman is het grootste model ooit in de 57-jarige geschiedenis van Mini. Hij is 20 centimeter langer en 3 centimeter breder dan zijn voorganger. Mini wil met de Countryman vol actief worden in het C segment. Op de Audi Q2 na zijn al zijn concurrenten groter. Dus in zekere zin doet het merk zijn naam nog steeds eer aan. Echter, van binnen is de Countryman mede door een 7,5 cm langere wielbasis relatief ruim. De bagageruimte is een respectabele 540 liter groot en de achterbank is verschuifbaar. De achterklep is nu optioneel elektrisch en handsfree te openen en te sluiten. Voor Mini vormen jonge gezinnen en bestaande klanten die door willen groeien de primaire doelgroepen. Het klantenbestand is, zo hebt u in de vorige alinea kunnen lezen, bijna 550.000 consumenten groot dus dat vormt een groot potentieel.

countryman2017a8

De nieuwe Countryman beleeft op 18 november zijn wereldpremière, tijdens de autotentoonstelling van Los Angeles. Vanaf 11 februari 2017 staat hij bij de dealers. De verwachtingen zijn hooggespannen, want Mini positioneert het model nadrukkelijker als SUV. Dergelijke auto’s zijn momenteel niet aan te slepen. Autointernationaal.nl verwacht dat de verkopen jaarlijks boven de 110.000 exemplaren zal liggen, te meer omdat de vraag naar SUV modellen wereldwijd gestaag blijft toenemen.

countryman2017a9

Reageren is niet mogelijk.