Tal van wijzigingen voor Mazda 3

0

Begin december arriveert de vernieuwde 3 bij de Mazda dealers in de showroom. De modeljaar 2017 kenmerkt zich door een aangepaste grille met (volgens de importeur) een meer uitgesproken, driedimensionale aanblik. Ook de behuizing van de mistlampen is aangepast en er kan worden gekozen voor LED technologie (afhankelijk van het uitrustingsniveau) voor de koplampen. De vernieuwde zijspiegels zijn voortaan voorzien van knipperlichten en ook het ontwerp van de achterbumper van de hatchback werd herzien. De prijzen van de modeljaar 2017 uitvoering van de Mazda 3 worden in een later stadium bekend gemaakt.

Mazda 3

De verbeterde editie is leverbaar in 9 kleuren, waarvan Eternal Blue Mica een gloednieuwe tint voor Mazda is. Sonic Silver en Machine Grey Metallic zijn nieuw voor de Mazda 3 modelreeks. Net als bij het populaire Soul Red wordt voor Machine Grey Metallic gebruik gemaakt van de unieke Takuminuri spuittechnologie van Mazda, om een gelijkmatig patroon met aluminium snippers te creëren in de reflectielaag van de lak, van slechts 2,5 micron dik.

De nieuwe Mazda 3 - Dashboard

In het interieur draait alles om de bestuurder en zijn talrijke verbeteringen doorgevoerd, zoals hogere kwaliteit panelen voor de schakelaars op het portier en andere portiergrepen. Ook het dashboardfront is opnieuw ontworpen. Dankzij de elektronische parkeerrem is ruimte vrijgekomen voor een meer praktische centrale console. Het nieuwe, lederen stuur kan geleverd worden met verwarming. Het Active Driving Display en de bedieningen op het dashboard zijn gewijzigd, waardoor alles beter af te lezen zou moeten zijn. Ook de kwaliteit is volgens de importeur hoger is. Het display heeft nu een kleurenscherm met hogere resolutie voor een betere afleesbaarheid. Het interieur is leverbaar in 2 nieuwe soorten zwarte stof, of leder (waarbij gekozen kan worden uit de kleuren zwart of wit).

De nieuwe Mazda 3

Mazda zegt bij haar turbodieselmotor een aantal wijzigingen te hebben doorgevoerd die de respons moeten verbeteren. Daarnaast zou de krachtbron stiller zijn geworden. Het geluidscomfort is er ook in andere opzichten op vooruit gegaan want er zit extra isolatiemateriaal in de portieren, middenconsole en transmissietunnel. Door extra afdichtend en trillingdempend materiaal tussen de dwarsbalken achter is het comfort in het interieur volgens Mazda toegenomen. De aanpassingen in de McPherson voortrein en multi-link achtertrein verhogen het comfort en dempen meer trillingen dan voorheen, zo stelt de importeur. De modeljaar 2017 uitvoering van de Mazda 3 is ook leverbaar met G-Vectoring Control (GVC). Deze technologie varieert het motorkoppel om de belasting op elk wiel te optimaliseren, wat voor een nauwkeuriger en comfortabeler rijgedrag zou moeten zorgen. Met een nieuwe, naar voren gerichte sensor is het Advanced Smart City Brake Support (SCBS) en Smart Brake Support (SBS) verbeterd. Daarnaast is voortaan Traffic Sign Recognition (TSR) leverbaar zijn. Advanced SCBS heeft een grotere detectieafstand en een bredere kijkhoek. Bovendien is de maximum snelheid waarbij het systeem nog kan functioneren verhoogd naar 80 km/u. SBS heeft daarnaast een groter snelheidsbereik voor automatisch remmen met een bovengrens van 160 km/u.

Reageren is niet mogelijk.