Tesla schrapt basisuitvoering Model X

0

Tesla schrapt de 60D uitvoering van de Model X uit haar gamma. Voortaan fungeert de beduidend duurdere 75D als basisversie. Instappen is daardoor bijna 13 mille duurder geworden.

De 60D basisvariant van de Model X was daarmee slechts een kort leven beschoren: slechts 3 maanden na de Nederlandse marktintroductie van de elektrische SUV met vleugeldeuren is hij alweer gesaneerd. Reden is de beperkte vraag naar de 60D uitvoering. “De 75D variant is voor de Nederlandse markt interessanter”, zo laat een woordvoerder van Tesla weten. “Daarom hebben we besloten om de 60D uit de prijslijst te halen”. Tesla meldt dat elke nieuwe bestelling die vandaag wordt geplaatst, pas in februari 2017 wordt geleverd.

Als 75D sprint de Model X dankzij diens 75 kWh accupakket in 6,2 seconden naar 100  km/u. De topsnelheid bedraagt 210 km/u. Tesla geeft als actieradius 417 kilometer op; de 60D kwam 285 kilometer ver. De Model X 75D kost 100.600 euro, waardoor instappen 12.800 euro duurder is geworden. De Model S blijft wel leverbaar als 60D. De 75D heeft uiteraard nog steeds vierwielaandrijving.

Reageren is niet mogelijk.