Aston Martin Vanquish zwaait uit

0

Bij Aston Martin is de toekomst in de vorm van de DB11 inmiddels begonnen. Maar alleen van dat model kan de schoorsteen bij het Britse merk niet roken. Daarom werd de ‘old school’ Vanquish nog een keer opgewarmd voordat hij met pensioen gaat.

vanquisha2

De ‘laatste ronde’ versie van de Vanquish draagt de extra letter ‘S’. Die is nog steeds voorzien van de atmosferische 5,9 liter V12, maar het vermogen is nu opgevoerd van 573 pk tot 600 pk. Dankzij een beter ademend inlaatsysteem moet de gaspedaalrespons van het blok bovendien beter zijn, waardoor de V12 krachtig blijft doortrekken tot aan de begrenzer. Aston Martin zegt de 8-traps automaat (TouchTronic III) verbeterd te hebben voor snellere verzetwisselingen. Ook moet de bak  bij lagere snelheden beter reageren.

vanquisha3

Om de extra krachtige Vanquish S in het gareel te houden, zorgt Aston Martin voor een aangepaste wielophanging waarbij sportiever nóg sportiever is en de Brit eenvoudiger door snelle bochten kan worden gejaagd, zonder dat het comfort hier onder zou lijden. Onderhuids is de Vanquish overigens niet zomaar een luxe DB9, want de eerste heeft een doorontwikkelde versie van het DB9 chassis met veel meer koolstofvezel. In codetermen: de inmiddels door de DB11 vervangen DB9 was gebaseerd op het VH Gen1 platform, terwijl de Vanquish ‘VH Gen4’ als basis heeft.

vanquisha4

Visueel kan de Vanquish S worden herkend aan speciale koolstofvezel elementen op de carrosserie en aan de S badge op de kont. Verder is er een andere grille en een diffussor. Het aantal eindstukken van de uitlaat is verdubbeld, waarmee het totaal op 4 stuks uitkomt.

vanquisha5

Van het interieur heeft Aston Martin niet veel foto’s vrijgegeven. Dat is misschien maar beter ook want de Vanquish is al 14 jaar oud. Eind dit jaar is de S uitvoering te koop. Korte tijd later volgt de open Volante uitvoering. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.

vanquisha6

Reageren is niet mogelijk.