IntelliLux LED koplampen voor nieuwe Opel Insignia

0

Opel start volgend jaar met de verkoop van de gloednieuwe Insignia (de eerste officiële beelden worden in december beschikbaar gesteld). Die wordt leverbaar met nóg efficiëntere Intellilux LED koplampen.

Hier ziet u vast een afbeelding van die (linker) koplampen, zodat we voor wat betreft dit onderdeel niet langer in het duister hoeven te tasten. De matrixtechnologie biedt bij de nieuwe Insignia nog meer functies om de zichtbaarheid te verbeteren. Terwijl de units bij de jongste Astra 16 segmenten tellen (8 aan elke kant), worden het er bij zijn grote broer dubbel zoveel.

Curtain raiser: Georgia May Jagger gives a sneak preview of the new Opel Insignia.

Dat heeft als voordeel dat de overgangen soepeler zijn en de lichtpatronen nog nauwkeuriger kunnen worden aangepast. Zo wordt de bochtverlichting nog wat efficiënter en biedt die IntelliLux technologie ook een grootlicht schijnwerper waarvan de lichtbundel tot 400 meter ver kan reiken.

De koplampen van de nieuwe Insignia doen trouwens sterk doen denken aan die van de Monza conceptstudie uit 2013. De rest van de auto wordt helaas iets minder futuristisch, maar wel zo’n 170 kilo lichter dan het huidige model. Er zijn 3 varianten gepland: een liftback (Grand Sport genaamd), een stationwagon (gaat weer Sports Tourer heten) en een terreinlook versie van de laatste (Country Tourer).

insignia2017a8

De sedan ruimt het veld wegens een te laag verkoopaandeel (slechts 10 procent). Of er een OPC versie komt, is nog niet zeker, maar voor Australië zit er een extra sportieve Holden versie in de pijplijn. Daar gaat de Insignia trouwens Commodore heten. Mocht de extra sportieve versie niet ‘heet’ genoeg zijn om de OPC badge te mogen dragen, dan kan Opel altijd nog opteren voor de typeaanduiding GSI. De Country Tourer zal overigens pas in 2018 bij de dealers arriveren.

Reageren is niet mogelijk.