Jaguar XF wint gouden stuurwiel

0

De Jaguar XF is in Duitsland bekroond met het ‘Goldenes Lenkrad’. In de categorie van (middel)grote sedans werd de Brit als beste beoordeeld en bleef daarmee concurrenten als de Mercedes E klasse en de Volvo S90 voor.

Aan de 41e editie van de Gouden Stuurwiel prijsuitreiking namen 36 nieuwe modellen in 6 categorieën deel. In de eerste stemronde kozen miljoenen lezers van het Duitse autoblad Auto Bild en zusterpublicaties in meer dan 20 Europese landen samen met de lezers van de zondagskrant Bild am Sonntag hun favorieten. De 24 finalisten werden vervolgens voorgelegd aan 67 juryleden; coureurs, autojournalisten, designers en andere experts uit de autobranche. Zij beoordeelden onder meer de wegligging, connectiviteit, rij kosten en het ontwerp. Daarbij won de Jaguar XF in zijn klasse.

De importeur van Jaguar gebruikt dit PR moment om de XF Corporate Edition nog een keer onder de aandacht te brengen. Die is gebaseerd op de Pure, Prestige of R-Sport uitvoering en is altijd uitgerust met de 163 pk sterke 2.0 E-Performance turbodieselmotor en handgeschakelde versnellingsbak. Een 8-traps automaat is optioneel.

De XF Corporate Edition Pure is uitgerust met het InControl Touch SD navigatiesysteem, Jaguar Voice spraakbediening, Park Distance Control (PDC) vóór en achter met achteruitrijdcamera, verwarmbare voorstoelen, een multifunctioneel stuurwiel bekleed met Softgrain leder, een automatisch dimmende binnenspiegel en elektrisch inklapbare buitenspiegels. De XF Corporate Edition Pure, die dit jaar nog in aanmerking komt voor 21 procent bijtelling, is verkrijgbaar vanaf 48.950 euro. De Jaguar importeur spreekt van een klantvoordeel van 1.688 euro.

Jaguar breidt voor de XF Corporate Edition Prestige en Corporate Edition R-Sport de standaarduitrusting uit met het Premium Business Pack en het Winter Pack. Dat betekent dat deze versies standaard voorzien zijn van alle extra’s van de XF Corporate Edition Pure, maar ook van het InControl Touch Pro Pack met SSD-navigatie, het Meridian Sound System van 380 watt en het InControl Connect Pro Pack. Bovenop de standaarduitrusting wordt de XF Corporate Edition Prestige nog eens extra uitgerust met de viervoudig elektrisch verstelbare lendensteun voor de voorstoelen en de XF Corporate Edition R-Sport met lederen stoelbekleding. De XF Corporate Edition Prestige is er voor prijzen vanaf 53.300 euro en de XF Corporate Edition R-Sport vanaf 55.900 euro. Het voordeel voor de klant bedraagt bij deze versies volgens de Jaguar importeur maximaal 4.246 euro.

Reageren is niet mogelijk.