Nu al fout: Lexus LC 500

0

Nog niet eens in productie en al verprutst: dat is het lot van de Lexus LC 500. Want de prestigieuze Gran Turismo van de Japanners staat in een knalgeel kleurtje op de SEMA Show in Las Vegas te glimmen in een trainingspak. Op uitdrukkelijke uitnodiging van Lexus zelf.

Het enige wat je over deze creatie van tuner Gordon Ting kan opmerken, is dat goed te zien is de LC 500 de LFA als voorvader heeft. Het probleem is echter dat die laatste een volbloed racemachine was, terwijl de LC eigenlijk eerder een luxecoupé moet zijn. En een banaangeel exemplaar, dat oogt wat vulgair. Of nog niet ordinair genoeg, want Gordon Ting voorzag de Lexus ook nog van een bodykit met verbrede wielkasten.

lc500gordona2

Het blijft evenwel niet bij uiterlijk vertoon, en daarvoor is de tuner eerlijkheidshalve te prijzen. Want achter de 22-inch velgen zitten stevige remmen van Brembo en het interieur werd voorzien van koolstofvezel racestoelen van Sparco. Daar blijft het niet bij, want Gordon Ting heeft de 5,0 liter V8 van de LC opgeboord tot 5,6 liter. Daardoor stijgt het vermogen van 477 pk naar 525 pk. Bijna zoveel als de LF-A bood.

Reageren is niet mogelijk.