Productie Mini Countryman van start

0

Vandaag heeft minister-president Mark Rutte bij VDL Nedcar te Born officieel het startsein gegeven voor de productie van de nieuwe Mini Countryman. Dit is inmiddels het derde model van de Britse BMW dochter dat in Limburg wordt geproduceerd.

countryman2017a2

De premier heeft samen met Andreas Wendt, de fabrieksdirecteur van BMW in Regensburg, Willem van der Leegte, president-directeur de VDL Groep, en Joost Govaarts, directeur van VDL Nedcar, de eerste Countryman gesigneerd ten overstaan van de medewerkers van de eindassemblage. Net als de Cabrio is ook de Countryman een model dat exclusief voor Mini bij VDL Nedcar geproduceerd wordt.

countryman2017a3

Nadat de eerste Countryman van de band rolde, kon de auto gesigneerd worden door onze minister-president. Daarna kregen alle medewerkers van de fabriek de pen in handen om de Mini te ondertekenen. De Countryman zal een plek krijgen in de ontvangstruimte van VDL Nedcar.

Mini introduceert met de nieuwe generatie Countryman zijn grootste en meest veelzijdige model ooit in de 57-jarige merkgeschiedenis. Dat hij 20 centimeter langer is dan het uitgaande model merk je met name achterin. Daar is de ruimte, mede dankzij de verschuifbare achterbank, riant. De nieuwe Countryman is ondanks optische overeenkomsten uit heel ander hout gesneden dan zijn voorganger. Moeder BMW zegt met de nieuwe Countryman grote stappen te zetten op het gebied van ruimte, functionaliteit, stijl en kwaliteit. Voor de tweede editie van het model zijn inderdaad fraaie materialen in allerlei kleuren gebruikt. Doel is de marktpositie van Mini in het compacte premiumsegment te versterken.

De nieuwe Countryman zal voor alle landen exclusief gebouwd bij VDL Nedcar. Hij beleeft zijn wereldpremière tijdens de Los Angeles Auto Show op 18 november 2016. De nieuwe Countryman staat vanaf 11 februari 2017 bij de Nederlandse Mini dealers in de showroom en is leverbaar vanaf 29.900. Eerder werd 32.900 euro als instaptarief genoemd, maar dat bedrag betreft de Cooper uitvoering. De Countryman gaat ook leverbaar worden in 3.000 euro goedkopere One versie. Mini hoopt zo bestaande klanten binnenboord te houden (die konden voorheen wegrijden voor 26.495 euro), en tegelijkertijd met het grotere formaat plus stoerdere uitstraling een mannelijker, zakelijker en stoerder imago opbouwen.

 

Reageren is niet mogelijk.