Renault prijst Scénic Hybrid Assist

0

Renault introduceert de nieuwe Scénic in Nederland. Alle Nederlandse dealers hebben hun demonstratieauto opgehaald bij het Olympisch Stadion in Amsterdam (u weet wel: bij het beroemde Citroën gebouw linksaf), waar 100 auto’s opgesteld stonden. De vierde generatie Scénic staat vanaf 17 november in de showroom. De Grand Scénic volgt in december.

Met de nieuwe Scénic wil Renault de leidinggevende positie in het MPV segment terugveroveren. Momenteel komt het model niet in de verkooptop5 voor. Met zijn sierlijke lijnen, tweekleurige carrosserie en standaard 20-inch wielen voor alle uitvoeringen heeft het model een krachtige uitstraling, dus daar hoeft het niet aan te liggen. De bagagecapaciteit is fors (537 liter versus 496 liter voor zijn landgenoot Citroën C4 Picasso), maar voor achterpassagiers valt het ruimteaanbod tegen.

De nieuwe Scénic wordt standaard geleverd met Active Emergency Braking System (AEBS) inclusief Pedestrian Detection op alle uitvoeringen. Uniek is de Hybrid Assist dieselvariant. Deze versie met elektrische motorondersteuning houdt het gemiddelde verbruik volgens Renault beperkt tot 3,5 liter/100 km, hetgeen een CO2-emissie van slechts 92 gram/km betekent. De Scénic Hybrid Assist is leverbaar vanaf 32.160 euro.

Met dit tarief is Renault Nederland erin geslaagd om de Hybrid Assist techniek aan te bieden voor een zelfde prijs als modellen in het segment zonder deze technologie. Ook is de dieselhybride uitvoering goedkoper dan de gewone Scénic 1.5 dCi, al heeft die uitvoering standaard een automaat met dubbele koppeling en geen handbak, zoals de Hybrid Assist versie. Verder is er bij de conventioneel aangedreven variant geen verlies aan bagageruimte (100 liter) als gevolg van het accupakket. De levering van de dieselhybride uitvoering van de Scénic start in het 1e kwartaal van 2017.

Reageren is niet mogelijk.