Gifkikker: Porsche 911 by TechArt

0

“Als de Porsche 911 GT2 zo lang op zich laat wachten, dan bouwen we die toch lekker zelf!” Dat moet de gedachte van TechArt zijn geweest achter deze op de 911 Turbo S gebaseerde GTstreet R.

techart911gtstreetra8

De gelifte 911 is inmiddels al weer een jaartje onder ons, maar we hebben nog steeds niet kennis kunnen maken met de moeder aller 911’s: de GT2. Porsche, waar blijft hij toch? TechArt had in elk geval geen zin om het antwoord af te wachten en besloot om een eigen GT2 te creëren. Hier ziet u het resultaat: de GTstreet R.

techart911gtstreetra3
Om de spotlights vol op zich gericht te krijgen, heeft TechArt de GTstreet R een opvallende kleurstelling gegeven. Ook qua spoilers heeft het bedrijf alles uit de kast gehaald. Die zitten er volgens TechArt niet alleen voor de show, maar zijn daadwerkelijk functioneel. De achtervleugel alleen al is goed voor 321 kilo aan neerwaartse druk bij 300 km/u. Critici die vinden dat de 911 hierdoor wel erg ordinair geworden is, kunnen zo de mond worden gesnoerd.

techart911gtstreetra4

Onderhuids is de GTstreet R minstens zo indrukwekkend als van buiten. Levert de 911 Turbo S affabriek 580 pk en 750 Nm, bij de GTstreet R heeft tuner TechArt hier 600 pk en 790 Nm van weten te maken. Het resultaat is dat de sprint naar 100 km/u slechts 2,9 seconden in beslag neemt. Wie durft, kan helemaal doorknallen tot 320 km/u.

techart911gtstreetra5

Maar dat is nog niet alles. TechArt heeft naast deze Powerkit TA 091/T1 ook een tweede variant ontwikkeld, de ‘T1.1’ versie. Daarmee wordt de 3,8 liter zescilinderturbo 640 pk en 880 Nm sterk. De acceleratietijd kan er met 0,2 tel mee worden verkort en de topsnelheid stijgt naar 338 km/u. Voor sportwagenfans die nog niet tevreden zijn, heeft TechArt vanaf begin volgend jaar de ‘T2.1’ Powerkit in de aanbieding. Daarmee stijgen de specificaties naar 720 pk en 920 Nm.

techart911gtstreetra6

Is dit reden voor Porsche om die 911 GT2 maar te laten zitten? Nee, want de TechArt GTstreet R is primair bestemd voor de zandbakken van Dubai en voor de dure winkelstraten van Sjanghai. En dus zijn al die spoilers en extra uitlaatpijpen, samen met het opgeschroefde vermogen en koppel toch een beetje puur voor de show bedoeld.

techart911gtstreetra7

Reageren is niet mogelijk.