Fiat 500X bijgepunt

0

Fiat heeft de 500X voor het modeljaar 2017 licht gewijzigd.

Om te beginnen zijn er 3 nieuwe exterieurkleuren voor de cross-over: metallic Blue Jeans, metallic Donatello Bronze en pastel Cappuccino Beige. De carrosserie werd voorzien van gewijzigde bodem beschermplaten (voortaan lichter van kleur waardoor ze beter opvallen), de dagverlichting schijnt in een wittere tint en er is tevens een vers design voor de 17-inch lichtmetalen velgen.

500xm2017a2

Het interieur van de 500X werd opgewaardeerd met een nieuwe afwerking voor de middentunnel. De gewijzigde stoelen zijn bij de Pop en de Popstar uitvoeringen bekleed met antracietkleurige stof met zwarte randen. De laatste kan tegen meerprijs ook worden besteld met ivoorkleurige randen. Fiat zegt daarnaast de optionele lederen meubilairbekleding (tabakbruin of zwart) gewijzigd te hebben.

500xm2017a5

Motorisch is er geen nieuws. Dit betekent dat de basisversie van de 500X voorzien is van de ooit door Opel ontwikkelde, atmosferische 1,6 liter benzinemotor van 110 pk. Die is er alleen met handbak en voorwielaandrijving. De 140 pk sterke 1.4 Turbo MultiAir kan ook worden gecombineerd met een 6-traps automaat met dubbele koppeling. De 170 pk variant van dezelfde benzinemotor is gereserveerd voor de vierwiel aangedreven uitvoering met 9-traps automaat.

500xm2017a3

Dieselen kan in de 95 pk sterke 1.3 MultiJet, in de oliegestookte 1,6 liter met 120 pk en in het topmodel van de reeks, de 140 pk sterke 2.0 MultiJet met standaard vierwielaandrijving. De basisdiesel kan voortaan ook worden gecombineerd met de ruigere Cross aankleding. Hetzelfde geldt voor de simpelste benzinemotor. De Cross Plus aankleding blijft voorbehouden aan de krachtigste versies van de 500X.

500xm2017a4

De 500X wordt door Fiat geleverd met veiligheidsverhogende accessoires als een rijbaan assistent, dode hoek waarschuwing, Rear Cross Path Detection (een systeem dat waarschuwt voor kruisend verkeer bij het achteruit verlaten van een parkeervak), adaptieve cruise controle en actieve mistlampen die de bochten verlichten. Daarnaast staan er op de optielijst diverse accessoires van Mopar zoals specifieke spiegelkappen, stickers om de flanken, het dank of de motorkap mee te versieren en speciale lichtmetalen velgen.

Photo of empty bright living room without furniture; Shutterstock ID 228255529

Reageren is niet mogelijk.