Stopt BMW met 2 serie Gran Tourer?

0

Ondanks dat er in de eerste 10 maanden van dit jaar niet minder dan 38.945 bestellingen genoteerd konden, overweegt BMW geen vervolg te geven aan de 2 serie Gran Tourer.

Reden is dat het carrosserieconcept (een 7-persoons MPV) te ver van de merkwaarden af zou staan. Een BMW dient immers een nadrukkelijk sportief karakter te hebben en dat ontbreekt in optisch opzicht bij de 2 serie Gran Tourer volledig.

Hiermee is niet gezegd dat BMW het helemaal voor gezien houdt voor wat betreft middenklassers met 7 zitplaatsen. Mogelijk zal de 2 serie Gran Tourer wordt opgevolgd door een lange wielbasis uitvoering van de X1 met 3 zitrijen. Een dergelijk verlengd SUV model wordt reeds in China geleverd.

De 2 serie Active Tourer, waarvan in de eerste 10 maanden van dit jaar 71.263 exemplaren werden verkocht, krijgt sowieso wel een opvolger. Dat is ook niet de meest sexy of sportieve BMW, maar voorziet duidelijk in een behoefte, bijvoorbeeld gepensioneerden die voorheen een model uit München van de zaak reden en nu het merk (of de dealer) trouw willen blijven met een particulier aangeschaft model.

Het doek voor de 2 serie Gran Tourer is dus nog niet definitief gevallen, maar de toekomst van het model hangt wel aan een zijden draadje. Veel BMW fans zullen wellicht opgelucht adem halen als dit doorgaans als ‘lelijk’ bestempeld model uit de showroom verdwijnt.

Maar de boekhouders in München denken er waarschijnlijk anders over. Die weten dat BMW groot is geworden door een consistent en consequent modellenbeleid en dat het ‘niet sterk’ is als je al na 1 poging de handdoek in de ring gooit. Ford laat in de vorm van de S-Max zien dat een 7-persoons MPV niet perse lelijk hoeft te zijn. Bovendien is elke klant in de strijd om het marktleiderschap in het premiumsegment welkom.

Reageren is niet mogelijk.