Zakelijk extra aantrekkelijk: Nissan Leaf Business Edition

0

Nissan komt met een Business Edition van de Leaf 30 kWh. Daarmee wil het Japanse merk de verkoop van de elektrische middenklasser op de zakelijke markt komend jaar een impuls geven.

De uitrusting van de Leaf 30 kWh Business Edition omvat onder meer lederen meubilair bekleding, verwarmbare voorstoelen, een idem stuur, een 360 graden camera/monitor en een geluidsinstallatie van Bose.

De Leaf 30 kWh Business Edition is ook voorzien van een snellaad aansluiting van 50 kW, zodat het opladen van de 30 kWh batterij maar relatief weinig tijd in beslag neemt. De actieradius van de Nissan bedraagt op papier 250 kilometer. In de praktijk betekent dit 150 à 200 kilometer.

De Leaf 30 kWh Business Edition kost (inclusief afleveringskosten) 34.840 euro, maar de fiscale waarde waarover de bijtelling wordt berekend bedraagt 33.990 euro. Zakelijk rijders komen in aanmerking voor een tot 4 procent verlaagde bijtelling. Een zogeheten Charge Pack is optioneel en bestaat uit een Nuon wallbox (inclusief basisinstallatie) en een snel laad tegoed van 1.000 euro bij Fastned. Het pakket kost 1.000 euro.

Een elektrische auto wordt voor zakelijk rijders in 2017 nog aantrekkelijker dan nu. Alleen modellen die helemaal geen CO2 uitstoten (emissiewaarde 0) komen vanaf 1 januari nog in aanmerking voor een verlaagde bijtelling (4 procent). De rest, stekkerhybride auto’s inclusief, valt in de 22 procent bijtelling categorie.

Reageren is niet mogelijk.