Duitsland overweegt quota elektrische auto’s

0

De Duitse regering overweegt om autofabrikanten te verplichten meer elektrische auto’s te bouwen.

Dat heeft de Duitse minister van Milieu Barbara Hendricks gezegd in de Duitse krant Stuttgarter Zeitung. Met quota overweegt de Duitse regering autofabrikanten te dwingen een versnelling hoger te schakelen met het elektrificeren van het wagenpark. “Ik verwacht niet dat we traditionele verbrandingsmotoren volledig zullen bannen, maar het is goed mogelijk dat er quota komen voor elektrische auto’s om een vlotte overgang mogelijk te maken”, zei de minister.

Hendricks, die de Duitse autofabrikanten verwijt dat ze geen lessen hebben getrokken uit de sjoemeldiesel affaire bij Volkswagen, verwacht dat quota kunnen helpen om producenten aan te moedigen meer betaalbare elektrische modellen te maken.

Afgelopen oktober keurde de Duitse Bundesrat een resolutie goed waarin de Europese Commissie werd opgeroepen om uiterlijk 2030 de verkoop van benzinemodellen en diesels te verbieden. Uitsluitend emissievrije auto’s zouden dan nog goedgekeurd worden voor toelating op het Europese wegennet, als is de resolutie wettelijk niet bindend.

Bij de regeringspartijen in Noorwegen gaan stemmen op om al vanaf 2025 de verkoop van auto’s met een verbrandingsmotor te verbieden.

Reageren is niet mogelijk.