Prijsvergelijking Mini Countryman JCW

0

De prijs van de krachtige John Cooper Works uitvoering van de Countryman is bekend. Net als de brave versies van de voor Mini begrippen uit de kluiten gewassen SUV zal ook de JCW variant in navolging van de 3-deurs Hatch en de Cabrio in het Limburgse Born van de band rollen.

Wat ‘RS’ is voor Audi en ‘M’ voor BMW, dat is ‘JCW’ voor Mini. Onder de motorkap van deze Countryman zit een 231 pk en 350 Nm sterke 2,0 liter waarmee de Brit in 6,5 seconden op 100 km/u zit. Deze sprinttijd geldt zowel voor de uitvoering met handgeschakelde 6-bak als met de 8-traps automaat. De prijs van beide transmissieversies is overigens gelijk: 50.900 euro.

Mini Mercedes Volvo
Countryman GLA V40 Cross Country
JCW All4 Steptronic 250 7G-tronic 4Matic T5A 4WD Summum-B
50.900 euro 50.343 euro 50.290 euro

Daarmee is hij 11 mille duurder dan de Countryman Cooper S. Die beschikt anders dan de JCW uitvoering niet standaard over All4 vierwielaandrijving. Hiervoor geldt op de Cooper S een meerprijs van 5.700 euro. De JCW versie met automaat is ook uitgerust met Launch Control.

De topsnelheid van de Countryman JCW bedraagt 234 km/u. Als gemiddeld verbruik geeft Mini 7,4 liter per 100 km op. De nieuwe Countryman JCW is 13 pk sterker dan zijn voorganger.

De techniek en de aërodynamica zijn volgens Mini gebaseerd op de race-expertise van John Cooper Works. Met de All4 vierwielaandrijving in gedachten, kwalificeren de Britten de Countryman JWC als een ‘klevertje’; op élke ondergrond wel te verstaan. Naast tractie rondom is de snelle SUV voorzien van een sportonderstel, remmen van Brembo, lichtmetalen 18 inch velgen, speciale sportstoelen, LED koplampen, rij modi selectie en Comfort Access. Het Mini Connected navigatiesysteem is eveneens standaard.

 

Reageren is niet mogelijk.