Prijsvergelijking Nissan Micra

0

De prijzen van de nieuwe Nissan Micra zijn bekend. De vijfde generatie van de compacte Japanner is verkrijgbaar vanaf 15.190 euro.

De nieuwe Micra is daarmee fors duurder dan het oude model (12.990 euro), maar die werd niet serieus genomen in het B segment vanwege een te goedkope uitstraling, de krappe maatvoering en een te vrouwelijk imago. Nu kan Nissan wel weer een deuntje mee gaan blazen in de populaire autoklasse. Voortaan is de Micra niet meer een budgetproduct uit Thailand, maar ziet hij bij Renault in het Franse Flins het levenslicht. Daar rolt ook de Clio van de band, vorig jaar het meest gewilde B segment model in Nederland. De nieuwe Micra is bijna even lang, namelijk afgerond 4 meter. Dankzij de grotere maatvoering in vergelijking met het oude model is er voortaan sprake van een volwaardige bagageruimte van 300 liter.

nissanmicra2

Voor de genoemde 15.190 euro levert Nissan de Micra met een atmosferische 1,0 liter driecilinder motor van 73 pk in Visia tenue. Deze instapper biedt onder meer elektrisch bedienbare ruiten, LED dagverlichting en een wegrijdhulp voor op hellingen. De Visia+ (16.390 euro) voegt daar handbediende airconditioning, een USB aansluiting plus Bluetooth (gekoppeld aan slechts 2 luidsprekers) en een start/stop systeem aan toe.

nissanmicra3

Er is ook een turbovariant van de 3-pitter. Die is 90 pk /140 Nm sterk en moet minimaal 17.390 euro opbrengen. Ter vergelijking: De Renault Clio is er met dezelfde motor voor 15.360 euro. Een handgeschakelde 5-bak is voorlopig de enige transmissiesmaak. In de loop van 2018 volgt een CVT variant. De 90 pk sterke Micra (IG-T 90 genaamd) sprint in 12,1 seconden naar 100 km/u en haalt een top van 175 km/u. Naast de Visia+ versie is de turbomotor ook combineerbaar met de uitrustingniveaus Acenta (18.190 euro), N-Connecta (19.390) en Tekna (20.590 euro). De Micra Acenta onderscheidt zich door onder meer cruise controle, een 7 inch touch screen, stuurwielbediening en een regensensor. Optisch kan deze uitvoering worden herkend aan in carrosseriekleur gespoten spiegels en handgrepen. De Acenta is uit te rusten met diverse pakketten, waarvan de meest opvallende het Safety Pack is. Die omvat een noodremhulp, verkeersbordherkenning, automatisch grootlicht en een rijbaanassistent. Voorzien van dit pakket behaalt de Micra alle 5 sterren in de EuroNCAP veiligheidstest. De Acenta uitvoering is er ook met de atmosferische 1,0 liter motor en kost dan 17.190 euro. Nissan verwacht de grootste aantallen te verkopen van de N-Connecta uitvoering. Die versie verlaat de fabriek standaard met een navigatiesysteem incl. een 7-inch beeldscherm, een achteruitrijdcamera en 16-inch lichtmetalen velgen. Ook automatische klimaat controle is van de partij. De Tekna versie, traditioneel bij Nissan het topmodel, beschikt standaard over het eerder genoemde Safety pakket. Optisch onderscheidt deze uitvoering zich door 17-inch lichtmetalen velgen, een met kunstleer bekleed dashboard en een geluidsinstallatie van Bose. Optioneel zijn LED koplampen en lederen bekleding leverbaar.

nissanmicra4

De derde motorvariant is de bekende, 90 pk / 220 Nm sterke 1.5 dCi. Instappen in deze diesel kan voor 19.390 euro. Het uitrustingniveau Visia+ is dan standaard. De andere uitvoeringen kosten respectievelijk 20.190 euro (Acenta), 21.390 euro (N-Connecta) en 22.590 euro (Tekna). Nissan sluit een nadrukkelijk sportieve variant (Nismo) niet uit.

Nissan Citroën Hyundai
Micra C3 i20
IG 73 Visia+ PT 82 Feel 1.0 T-GDI i-Motion
16.390 euro 16.784 euro 16.395 euro
Nissan Mazda Renault
Micra 2 Clio
IG-T 90 Connecta SA-G 90 TS+ TCe 90 Intens
19.390 euro 19.290 euro 19.160 euro
Nissan Opel Peugeot
Micra Corsa 5-deurs 208 5-deurs
dCi 90 Tekna 1.3 CDTi Edition BlueHDI 100 Allure
22.590 euro 22.745 euro 22.630 euro

De nieuwe Micra wordt niet alleen leverbaar in de in Nederland populaire tinten wit, grijs en zwart, maar kan bij Nissan ook in een aantal in het oog springende kleuren worden besteld: felrood, feestelijk oranje, blauw metallic en pittig groen. Daarnaast zijn er voor de kekke hatchback ook nog eens accenten in 4 verschillende contrastrenende kleuren leverbaar voor de flanken, bumpers en de velgen. Voor wie dit nog niet opvallend genoeg vindt, heeft Nissan 3 verschillende stickerpakketten in de aanbieding.

nissanmicra6

Ook het interieur kenmerkt zich desgewenst door veelkleurigheid. Afhankelijk van het uitrustingsniveau zijn er liefst 4 accenttinten beschikbaar. Standaard is de combinatie zwart met lichtgrijs, maar er kan ook worden geopteerd voor oranje of blauw. Indien op de optielijst lederen bekleding wordt aangevinkt, dat is er de keuze uit standaard zwart/grijs of het chique zwart/bordeauxrood. Ook de centrale balk op het dashboard (waarin onder meer het touch screen is opgenomen) is dan uitgevoerd in de contrasterende kleur. Op de optielijst staat verder een geluidsinstallatie van Bose met luidsprekers in de hoofdsteun van de bestuurder.

nissanmicra5

Reageren is niet mogelijk.