Land Rover komt met Range Rover Velar

0

Land Rover komt met een nieuw model tussen enerzijds de Range Rover Evoque en anderzijds de Range Rover Sport plus de Range Rover. De auto die het SUV kwartet compleet maakt, heet Range Rover Velar.

De Range Rover Velar is gebaseerd op de Jaguar F-Pace en heeft globaal hetzelfde formaat. Qua eigenschappen is het een echte ‘Range Rover’, dus dat betekent dat een elegant design gecombineerd wordt met onverslaanbare terreincapaciteiten.

Met de Range Rover Velar speelt Land Rover in op de toenemende vraag naar coupéachtige SUV modellen. De Britten hebben er niet voor gekozen om simpelweg de Range Sport te voorzien van een schuin aflopende daklijn. Dat zou geen gewicht of prijsvoordeel betekent hebben. Met de een op de F-Pace gebaseerde SUV kan wél het prijsgat met de Evoque worden gedicht.

De naam Velar werd door Land Rover al in 1969 gebruikt. Toen ging het om de eerste 26 prototypes voor de Range Rover. ‘Velar’ is afgeleid van ‘velare’ en dat betekent zoiets als ‘sluieren’ of ‘bedekken’ in het Latijn. Oftewel de camouflageaankleding van de prototypes van de eerste generatie Range Rover, die in 1970 op de markt kwam.

De officiële onthulling van de Range Rover Velar vindt een week voor de start van de autosalon van Genève plaats, op 1 maart aanstaande. De nieuwe SUV zal zowel leverbaar worden met viercilinder turbo benzine/dieselunits plus in diverse V6 uitvoeringen. Reken op een instaptarief net onder de 70 mille.

Reageren is niet mogelijk.