Mercedes SLC als Red Art Edition

0

Verkopen is vooruit zien. Als wij nu naar buiten kijken, zal niemand spontaan in lentestemming komen, maar de marketingafdeling van Mercedes heeft op de kalender gekeken en weet dat het over 6 weken zo ver is: dan wordt het leven weer gekenmerkt door narcissen, lammetjes en zonnige terrasjes.

Het Duitse automerk denkt dat dan ook de cabrioletkoorts weer op zal steken. Precies het goede moment dus om de SLC Red Art Edition te introduceren. Deze speciale editie is vanaf april in de Mercedes showrooms te vinden en de prijzen worden deze maand al bekend gemaakt.

De Red Art Edition kan worden gecombineerd met elke bestaande motorisering, van de SLC 180 basisversie tot het AMG topmodel. De viercilindermodellen (SLC 180 en SLC 200) kunnen optioneel worden uitgevoerd in de exclusieve, matte lak Designo Iridium Zilver Magno. Als alternatief is er keuze uit 6 andere lakken. Rode accenten kenmerken zowel het interieur als het exterieur van de Red Art Edition: zo is er een rode front splitter, is de diamond grille afgewerkt met pins in rood en zwart, zijn er rode vinnen in de voorspatschermen met exclusief Edition embleem en is de diffusor voorzien van een rode sierlijst. Volgens Mercedes geeft dit de SLC RedArt Edition een dynamische look. Het actiemodel is verder voorzien van in het oog springende 18-inch lichtmetalen velgen met 5 dubbele spaken (afgewerkt in Tremoliet metallic en glans gedraaid). Daarachter bevinden zich grote, geperforeerde schijfremmen en rode remklauwen (vóór met het opschrift ‘Mercedes-Benz’).

In combinatie met de AMG Line aankleding van de SLC is de Red Art Edition uitgerust met onder meer 18 inch AMG velgen, AMG voor & achterschorten, een sportonderstel, een sportuitlaat (uitsluitend SLC 200), een combi-instrument in Finishvlag design en AMG vloermatten.

Het interieur van de Red Art Edition kenmerkt zich door exclusieve bekleding in zwart leder met inzetstukken in nappaleder (kleur: parelzilver met rode contrast siernaden en geborduurd Edition logo op de hoofdsteunen). Carbonlederen elementen op de hoofdsteunen, op het sportstuur en op de keuzehendel voor het Dynamic Select rij programma versterken volgens Mercedes de sportieve ambiance verder. Tweekleurige bekleding in kwalitatief hoogwaardig nappaleder is optioneel leverbaar. Altijd aan boord zijn stoelverwarming, Airscarf hoofdruimte verwarming voor de bestuurder & passagier, aluminium sierdelen (donker, carbongeslepen) en exclusieve vloermatten met Edition logo en rode rand.

Er is niet alleen een Red Art Edition van de viercilindermodellen maar ook van de AMG 43 uitvoering. Die onderscheidt zich door rode elementen met, zoals dat wordt genoemd, expressieve accenten. Deze versie is leverbaar met exclusieve speciale lakken (Designo Magno Seleniet grijs en Designo Magno Iridium zilver). Daarnaast zijn er nog 6 andere kleuren leverbaar. De voor & achterschorten zijn afgewerkt met rode sierelementen. Verder kan de koper rekenen op een rode front splitter, rode flics in de AMG voorbumper en rode vinnen in de voorspatschermen. 18-inch 10-spaaks lichtmetalen AMG velgen (hoogglanzend zwart met rode velgrand) en rode remklauwen met het opschrift ‘Mercedes-Benz’ maken ook onderdeel uit van het actiepakket.

De stoelen van de SLC 43 AMG Red Art Edition zijn uitgevoerd in exclusieve zwarte lederen bekleding (met inzetstukken in nappaleder parelzilver; de hoofdsteunen bevatten carbonlederen accenten en een geborduurd Edition logo). Rode contrast siernaden en een rode rand op de AMG vloermatten mogen van Mercedes niet ontbreken. Als alternatief kan ook voor bekleding in Dinamica nappaleder/microvezel worden gekozen. Stoelverwarming en Airscarf hoofdruimteverwarming voor de bestuurder en passagier verhogen het comfortniveau. Een multifunctioneel sportstuur met carbonlederen details, de AMG E-Select keuzehendel (afgewerkt in nappaleder, met AMG logo) en sierdelen in donker aluminium (carbongeslepen) maken eveneens deel uit van de uitrusting.

De prijzen worden zoals gezegd later deze maand bekend gemaakt. Autointernationaal.nl zal dan dit nieuwsbericht actualiseren zodat uw verslaggever niet nog een keer alle uitrustingonzin hoeft te herhalen.

Reageren is niet mogelijk.