Seat Arona laat zich zien

0

Het is een publiek geheim dat Seat werkt aan gezinsuitbreiding en dat de Ateca een kleiner broertje krijgt. Deze toekomstige compacte SUV gaat Arona heten en zal officieel pas in september op de IAA autotentoonstelling van Frankfurt onthuld worden. Maar een eerste foto is nu al op het internet uitgelekt.

Seat is sinds de introductie van de Ateca helemaal opgefleurd. Vandaar dat het Spaanse merk wel trek heeft in een tweede SUV. Het nieuwe model zal worden gebaseerd op de jongste Ibiza en arriveert tegen het eind van het jaar in de showrooms. In vergelijking met de Ateca heeft de Arona wat rondere vormen. Dat zal de doelgroep (vrouwen en/of andere Captur rijders) aanspreken.

De Arona gaat binnen het Seat gamma het gat vullen van de Ibiza ST, waarvoor geen opvolger is gepland. Je zou de nieuweling dus ook kunnen bestempelen als een ‘hoge stationwagon’ maar dat zal wel tegen het zere been zijn bij de Spanjaarden. Het SUV gehalte is evenwel lager dan bij de Ateca, ook omdat de Arona waarschijnlijk alleen met voorwielaandrijving geleverd gaat worden.

Prijzen zijn er vanzelfsprekend nog niet, maar reken op een instaptarief van 18,5 mille. Daarmee wordt de Arona vrijwel even duur als de simpelste Captur (18.610 euro). De productie zal in eigen beheer plaats vinden (de Ateca wordt door zuster Skoda gebouwd) in de Spaanse fabriek van Martorell. Daar rolt ook de Ibiza van de band.

Reageren is niet mogelijk.