Actie van BMW: 6-serie M Sport Limited Edition

0

BMW heeft haar 6-serie zelf aangekleed met attributen van de optielijst. Het resultaat heet M Sport Limited Edition en is vanaf april te bestellen. Het actiemodel, want dat is het feitelijk, zal geleverd gaan worden in de bekende carrosserievarianten Coupé, Gran Coupé en Cabrio.

De M Sport Limited Edition is altijd gespoten in de dit jaar geïntroduceerde kleur Sonic Speed Blue. Verder beschikt hij over 20-inch M design velgen (in tweekleurige finish met het kenmerkende dubbele spaken) en carbon spiegelkappen.

Het meubilair is bekleed met Individual Merino leder met Black/Fjord Blue kleurige stiksels. Ook de vloermatten hebben een contrasterende rand in deze tint. Verder kenmerkt het interieur zich door carbon interieurlijsten en idem schakelpook. De blauwe instaplijsten zijn voorzien van een ´M Sport Limited Edition´ inscriptie.

Het actiemodel is leverbaar in 3 motoruitvoeringen. Er is keuze uit een zescilinder benzinemotor met 320 pk in de 640i, een V8 benzinemotor met 450 pk in de 650i en een zescilinder dieselmotor met 313 pk in de 640d. BMW koppelt de motoren aan een 8-traps Steptronic sportautomaat die de achterwielen aandrijft. Optioneel levert BMW het intelligentie xDrive vierwielaandrijvingsysteem. Voor de Coupé geldt een gemiddeld brandstofverbruik van 5,4 à 9,3 liter/100 km, hetgeen gelijk is aan CO2-emissies van 143 à 217 gram/km. De Cabrio zit op 5,6 à 9,5 liter en 149 à 221 gram. Voor de Gran Coupé geldt een gemiddeld brandstofverbruik van 5,5 à 9,4 liter/100 km en een CO2-emissie van 147 à 219 gram/km.

BMW gaat 300 exemplaren bouwen van de M Sport Limited Edition. De prijzen zullen in een later stadium bekend worden gemaakt. Geïnteresseerden moeten er echter wel snel bij zijn, want van de genoemde 300 stuks komen er slechts 3 naar Nederland.

Comments are closed.