Duur feestje: Fiat 500 60th Edition

0

Fiat viert de 60ste verjaardag van de iconische 500. Op 4 juli 2017 is het precies 60 jaar geleden dat de eerste ‘Nuova’ van de band liep.

Dat wordt gevierd met een speciale gelimiteerde editie met klassieke aankleding details: de 60th Edition. Van de Fiat 500-60th zullen in totaal 560 exemplaren worden gemaakt. Daarvan komen 35 exemplaren naar Nederland.

Hij is onder andere te herkennen aan vintage Fiat logo’s, speciale ’60-th’ badges, de tweekleurige lak (wit/ivoor), de speciale 16-inch lichtmetalen velgen en aan de chromen strip op de motorkap: allemaal details die naar de originele 500 verwijzen.

In het interieur legt de Fiat een visuele link met 60 jaar geleden in de vorm van een vinyl dashboardpaneel en ivoorkleurige lederen bekleding, die is afgewerkt met rode biezen.

De 60th Edition is uitgerust met onder andere een Uconnect Radio Live multimedia & navigatiesysteem met 7,0-inch aanraakscherm (en verbindingsmogelijkheden via Bluetooth, USB en AUX), automatische airconditioning, cruise controle, parkeersensoren, een regensensor, xenonverlichting en een Beats geluidsinstallatie.

De Fiat 500-60th, een ode aan het oermodel, is vanaf september verkrijgbaar. Hij is alleen leverbaar als cabriolet met een grijze stoffen kap. Onder de kap ligt de 80 pk sterke TwinAir 2 cilinder turbomotor, gekoppeld aan een gerobotiseerde versnellingsbak.

De feestuitvoering, die een eerbetoon is aan de originele 500, kost 28.560 euro. Dat tarief kan de pret enigszins bederven, want de duurste ‘gewone’ uitvoering (de 105 pk sterke 500 Sport) heeft een prijs van 19.895 euro…

Reageren is niet mogelijk.