Prijsvergelijking Opel Cascada Supreme

0

De in het najaar van 2012 geïntroduceerde Cascada is inmiddels in de herfst van zijn levenscyclus beland. Toch hoopt Opel nu verkooptechnisch op een lekker voorjaarszonnetje, want de speciale Supreme uitvoering is vanaf nu verkrijgbaar.

Het actiemodel met rood/zwarte kleurstelling werd afgelopen oktober al voorgesteld op de autosalon van Parijs. Maar dat is niet het beste tijdstip om het dak er af te doen. Nu wij in Nederland de eerste rokjesdag achter de rug hebben, is wel het juiste moment aangebroken.

De carrosserie van de Cascada Supreme is uitgevoerd in de kleur Absolute Red. De sierlijsten die op de normale uitvoeringen van chroom zijn (zoals die op de achterklep en rondom de mistlampen), heeft Opel bij het actiemodel in de kleur van het koetswerk mee gespoten. Andere elementen, zoals de spiegelkappen, delen van de grille en de 20-inch velgen, zijn in hoogglans zwart uitgevoerd.

Het interieur is afgewerkt met Siena zwarte lederen bekleding, waarbij de stiksels rood en zwart zijn. Zaken als een 3-spaaks lederen sportstuurwiel met afgeplatte onderzijde en stuurwielbediening, aluminium pedalen, een versnellingspook in sportdesign en hoogglans zwarte afwerkingpanelen moeten de Cascada Supreme een dynamische uitstraling geven. Verwarmbare, ergonomische AGR stoelen behoren ook tot de standaarduitrusting.

Opel Audi Volkswagen
Cascada A3 Cabriolet Beetle Cabrio
1.6T Supreme 2.0 TFSI 2.0 TSI Dune
43.490 euro 43.650 euro 43.130 euro

De zwarte stoffen kap is in 17 seconden te openen. Dat kan bij snelheden tot 50 km/u. De actie-uitvoering is alleen leverbaar met de 200 pk sterke 1.6 turbobenzinemotor. Heeft u inmiddels lentekriebels gekregen? Opel vraagt 43.490 euro voor de Cascada Supreme. Hoewel eerder ook over zwart en wit werd gesproken, is de auto dus alleen in dit felle rood te bestellen.

Of met dit actiemodel er inderdaad een verkooplente gaat aanbreken voor de Cascada, is evenwel twijfelachtig. Niet alleen omdat het model inmiddels 4,5 jaar oud is, maar ook omdat de cabriolet gebaseerd is op de vorige generatie Astra. Dan kan je gerust van een ‘zweetlucht’ spreken. Het betreffende segment is inmiddels grotendeels leeggestroomd: Peugeot en Renault zien af van cabrioletuitvoeringen van hun 308 resp. Mégane. De reden is dat dit soort auto’s niet sexy te krijgen zijn als er geen premiumbadge op zit. Ook niet met zwarte velgen en felrode lak.

Comments are closed.