BMW gelooft in diesel én elektrisch

0

BMW wil volgens topman Harald Krüger in 2017 minstens 100.000 (deels)elektrische auto’s verkopen. Het bedrijf ligt volgens hem al goed op koers.

Krüger noemt de doelstelling in een interview met een Duitse krant. Eerder werd het doel van 100.000 jaarlijkse verkopen in het segment voor elektrische auto’s nog voor 2020 gesteld. “Aan het einde van dit jaar staat dat aantal. In het eerste kwartaal hebben we er al 20.000 verkocht en in de loop van het jaar komen nog andere stekkerhybride modellen op de markt”, aldus Krüger. Hij doelt hiermee niet alleen op de onlangs gepresenteerde 530e iPerformance, maar ook op een stekkerhybride Mini Countryman.

Ook ziet Krüger nog steeds een markt voor dieselauto’s. Hij gelooft niet dat de schandalen en politieke debatten over de dieselfraude (waarbij de uitstootwaarden via gemanipuleerde software omlaag werden gedrukt) een vroegtijdig einde van de oliegestookte modellen zullen betekenen. “Niks wijst op de dood van de diesel. De schone Euro6 motor heeft nog een lange toekomst voor zich”. In plaats van de productie van dieselauto’s te beperken, wordt die juist uitgebreid. BMW behaalde vorig jaar een omzet van 94 miljard euro.

Krüger (tweede foto) wijst erop dat in de cijfers niks terug te zien is van eventuele terughoudendheid van consumenten. “Het aantal bestellingen is in maart opnieuw gestegen en de restwaarde van dieselauto’s blijft stabiel, ondanks de schandalen”. Autointernationaal.nl berichtte al eerder in de Nieuwstelex dat de waardevermindering van oliegestookte modellen afgelopen jaar niet is toegenomen. Krüger denkt dat de dieselauto nog tientallen jaren veel inkomsten voor BMW zal genereren.

“Bij gebruik vanaf 20.000 kilometer per jaar blijven dieselauto’s consequent goedkoper in vergelijking met andere auto’s op andere brandstoffen”, aldus Krüger. Toch zal BMW miljarden euro’s in een nieuwe generatie elektrische auto’s investeren. Maar die hebben nog lang niet de toegevoegde waarde die dieselauto’s hebben.

Comments are closed.