Mancave: Mini Countryman Autohome

0

Mini introduceert een daktent voor de nieuwe Countryman. Deze zogeheten AirTop is ontwikkeld door de Italiaanse tentspecialist Autohome en speciaal op maat gemaakt voor de Brit. Het is vanaf nu dus mogelijk om met de Countryman de wildernis in te rijden en een paar nachten op het dak te slapen.

Mensen langer dan 2,1 meter hebben pech. Dan is de tent toch echt te krap. De hoogte en breedte komen uit op 94 en 130 centimeter. Autohome fabriceert de bovenkant en de buitenwanden van een speciale stof die bestand is tegen regen. Verder heeft de tent ventilerende eigenschappen en ook isolatie biedt tegen warmte en geluid.

Een 2-persoons matras met een katoenen cover, 2 deuren en ramen met ritssluitingen, muskietengaas bij alle openingen plus LED binnenverlichting op batterijen zijn ook bij de prijs inbegrepen. In de tent zitten ook handige vakken en netten om spullen in op te bergen. Om ‘aan boord’ te komen levert Autohome een aluminium ladder.

Deze tent wordt tijdens het rijden netjes opgeborgen in een glasvezel koffer die op de dakrails is geplaatst. In de constructie zijn 4 gasveren opgenomen. Door simpelweg het deksel van de koffer te ontgrendelen en de 4 veiligheidsklemmen los te maken, ontvouwt de tent zich geheel automatisch.

Op de foto’s is duidelijk te zien dat Mini enigszins in haar maag zit met het hoge percentage vrouwelijke kopers. Daarom zijn op dit beeldmateriaal alleen ‘echte’ mannen te zien. Die zijn wellicht überhaupt meer in voor een avontuur met de nieuwe Countryman. Met de nieuwe cross-over er lekker samen op uit trekken, doe je dus niet met vrouw en kinderen, maar met een goede vriend. En die vriend rijdt natuurlijk óók een Countryman. Soort zoekt soort!

Reageren is niet mogelijk.