Nieuwe Lexus LS ook als F Sport

0

Lexus steekt haar vlaggenschip, dat concurreert met de S klasse van Mercedes, de 7-serie van BMW en de A8 van Audi, in een sportief jasje. Op de autotentoonstelling van New York presenteert het Japanse premiummerk de LS in F Sport tenue.

De LS F Sport kenmerkt zich in deze uitvoering door speciale 20-inch velgen, een specifieke grille, grotere luchtroosters, een subtiele achterspoiler en zijschorten. Vanzelfsprekend ontbreken de ‘F Sport’ badges evenmin. Tevens is de hier getoonde kleur Ultra White exclusief verkrijgbaar in combinatie met het F Sport pakket. Mede door dit zwart/wit contrast lijkt het front nu voor een nog groter deel uit ‘grille’ te bestaan. De sportieve LS kan overigens ook geleverd worden in de tint Heat Blue.

Verder is de Lexus voorzien van een hele rits aan aluminium details, een sportstuur en sportstoelen. Het instrumentarium is geïnspireerd op dat van de LFA. Tot de overige sportieve details behoren de aluminium pedalen, het met leder afgewerkte schakelpookje en de suéde bekleding voor het meubilair en de dakhemel.

De F Sport uitvoering krijgt standaard vierwiel besturing mee en VDIM chassiscontrole technologie voor meer scherpte en wendbaarheid. Verder zijn de remmen iets groter en krachtiger uitgevoerd. De F Sport uitvoering kan tegen meerprijs worden voorzien van een Handling Package dat ook nieuw is voor de LS. Dit moet de Lexus een dynamische stuurgevoel geven zodat de sedan een wat sportievere indruk maakt.

De LS F Sport wordt leverbaar in 2 uitvoeringen: als ‘500’ met een 421 pk / 600 Nm sterke, dubbel geblazen 3,5 liter V6 en als hybride ‘500h’ waarbij een atmosferische versie van de 6 cilinder is gekoppeld aan 2 elektromotoren. Die heeft een systeemvermogen van 359 pk. Met deze specificaties is de LS F Sport bepaald geen partij voor de BMW M760Li xDrive (610 pk), noch voor de Audi S8 (605 pk) maar vermoedelijk zal Lexus dit compenseren met een veel vriendelijker prijskaartje.

En wie weet komt Lexus ooit nog een keer met een LS-F. De 500 F Sport kan trouwens in 4,5 seconden naar 100 km/u sprinten. Over de prijzen en het moment van marktintroductie wordt door Lexus nog niets gezegd.

Comments are closed.