Prijsvergelijking Seat Ibiza

0

De eerste prijzen van de nieuwe Seat Ibiza zijn bekend. De orderboeken voor de vijfde generatie van de Spaanse compacte hatchback zullen nog deze maand worden geopend. In de tweede helft van juni arriveert de nieuwe Ibiza bij de Seat dealers.

Sinds 1984 heeft Seat al ruim 5,4 miljoen exemplaren van de Ibiza verkocht. Daarmee is het de belangrijkste modelreeks voor het Spaanse automerk. De vijfde generatie Ibiza is het eerste model binnen de Volkswagen Groep dat gebruikmaakt van het nieuwe MQB (Modular Quer Baukasten) A0-platform.

De nieuwe Ibiza wordt leverbaar in 4 uitrustingsniveaus: Reference, Style, FR en Xcellence. Die laatste twee zijn gericht op twee heel verschillende soorten bestuurders: de FR is bedoeld voor kopers die een sportieve Ibiza zoeken, terwijl de Xcellence zich richt op klanten met een voorkeur voor comfort en elegantie.

Aanvullend zijn de 1.0 TSI varianten van de Ibiza Style en FR er tevens als extra complete Business Intense uitvoering. Met deze variant combineert Seat naar eigen zeggen de vereisten van de zakelijke rijder met de geneugten van maximaal comfort. Zo beschikken de Ibiza Style Business Intense en FR Business Intense onder meer parkeersensoren voor & achter, een achteruitrijdcamera, het Navi mediasysteem met 8 inch scherm, donker getinte ramen achter, adaptieve cruise controle en Seat Full Link.

Qua technologie hoort de nieuwe Ibiza volgens de importeur feitelijk in een hoger segment thuis. Hij biedt Front Assist, Keyless entry/go, een draadloze oplader en een GSM signaalversterker. De Ibiza is te verbinden met iedere mobiele telefoon dankzij 3 opties: Apple Car Play, Android Auto en Mirror Link. Wat geluidsinstallatie betreft heeft Seat samenwerking gezocht met BeatsAudio, een merk dat er volgens de importeur naar streeft muziek over te brengen zoals de artiest het bedoeld heeft, met een geluidskwaliteit die eer doet aan de gelaagdheid van de muziek. De Ibiza is er naar wens met een Beats geluidsinstallatie met een digitale signaalverwerker (DSP), 6 premium luidsprekers, een subwoofer en een 300W versterker met 8 kanalen.

Op de prijslijst van de nieuwe Ibiza staan voorlopig 3 benzinemotoren: een 75 pk sterke, atmosferische 1,0 liter driecilinder (MPI) motor en twee vermogensvarianten van de 1.0 TSI turbo-uitvoering (95 pk of 115 pk). Later volgen ook een 1.5 TSI viercilinder met 150 pk (augustus) en een 90 pk leverende 1.0 TGI op aardgas. Op dieselgebied wordt de nieuwe Ibiza gefaseerd vanaf augustus leverbaar met 3 vermogenversies van de 1.6 TDI: 80 pk, 95 pk of 115 pk.

Standaard worden de versies tot en met 95 pk (benzine en diesel) geleverd met een handgeschakelde 5-bak. De krachtigere motoren zijn gekoppeld aan een exemplaar met 6 versnellingen. Optioneel zijn de 115 pk sterke 1.0 TSI en de 1.6 TDI met 95 pk ook te combineren met een 7-traps DSG automaat met dubbele koppeling.

SeatFiatRenault
IbizaPuntoClio
75 pk Reference100 pk Lounge90 pk Life
15.900 euro15.995 euro15.490 euro
SeatNissanVolkswagen
IbizaMicraPolo 5-deurs
95 pk Style90 pk Acenta95 pk BlueMotion
18.400 euro18.190 euro18.610 euro
SeatFordOpel
IbizaFiesta 5-deursCorsa 5-deurs
115 pk Style-BI100 pk Titanium115 pk Edition
20.000 euro19.545 euro19.445 euro

De prijzen van de nieuwe Ibiza beginnen bij 15.900 euro. Voor dit bedrag krijgt de koper de 75 pk sterke 1.0 MPI Reference uitvoering (5 deuren zijn altijd standaard). De Ibiza 1.0 TSI Style met 95 pk is te bestellen vanaf 18.400 euro, terwijl de prijzen van de versie met 115 pk bij 19.300 euro beginnen. De meerprijs van de extra complete Business Intense uitvoeringen op de Ibiza 1.0 TSI Style en FR bedraagt respectievelijk 700 euro voor de Style en 600 euro voor de FR. De prijzen van de dieseluitvoeringen worden later bekendgemaakt.

Reageren is niet mogelijk.