BMW 3-serie opgefrist

0

Voor BMW is het modeljaar 2018 al begonnen. Niet alleen de 1-serie en 2-serie Coupé / Cabriolet werden opgefrist, ook de 3-serie onderging achter de komma enkele wijzigingen.

Het belangrijkste nieuws is dat de 3-serie voortaan besteld kan worden in een aantal extra afwerkingniveaus. Eén daarvan is de Edition Sport Line Shadow. Die biedt middels extra zwarte accenten een sportievere uitstraling. De Edition Sport Line Shadow beschikt over zwarte 18-inch lichtmetalen velgen, donkere koplampbehuizing, donkere sierlijsten (ook voor de grille) en uitlaatpijpen in ‘Black Chrome’. Het interieur is verfraaid met een sportstuur, stoelen die zijn bekleed met leder en Alcantara en donkere afwerking van het dashboard.

De Edition Luxury Line Purity doet hetzelfde, maar dan met het accent op luxe via satijnchromen aluminium afwerkingelementen. Voor deze uitvoering is ‘Cognac’ als meubilairkleur beschikbaar. Verder is het interieur afgewerkt met leder, houten panelen en chromen strips.

Tot slot is er nog de Edition M Sport Shadow. Die leent heel wat van het eerst genoemde uitrustingniveau, maar voegt er nog een M sportpakket met meer aërodynamische bumpers aan toe. Andere verschillen zijn dat de stoelen zijn bekleed met zwart leer dat is afgewerkt met blauwe stiksels. Bovendien is de Edition M Sport Shadow voorzien van een sportonderstel. De rij standenschakelaar heeft een extra Sport modus.


Voor alle uitvoeringen van de 3-serie geldt dat BMW ze in het kader van het nieuwe modeljaar 2018 voorziet van standaard LED verlichting (koplampen en mistverlichting) en een verbeterd infomediasysteem dat voortaan ook bediend kan worden door het beeldscherm aan te raken. BMW biedt daarnaast nieuwe afwerkingkleuren, materialen en bekledingen aan voor het interieur. De levering start in juli.

Comments are closed.