Mercedes toont nieuwe politieauto

0

Vorige week meldde Autointernationaal.nl al dat de politie de Volkswagen Touran gaat inruilen voor de Mercedes B klasse. Hier zie je hoe dit model er in Hermandad tenue eruit gaat zien. Voor deze auto moet je dus uitkijken als je hem in je binnenspiegel spot.

Straalt de politie meer gezag uit met deze Mercedes dan met de Volkswagen? Niet echt. Meer nog dan de Touran is de B klasse een typische seniorenauto. Daar wordt het imago van dit model niet beter van. Bovendien is de B klasse minder hoog dan de Touran, wat ook al niet helpt om respect af te dwingen.

Dat Volkswagen geen auto’s meer mag leveren om boeven mee te vangen, komt doordat de betreffende importeur (Pon) zelf een boef bleek te zijn. Andere autofabrikanten kregen zodoende ene kans en Mercedes trok aan het langste eind. Met dit premiummerk is niks mis, maar de B klasse is wel met afstand het minst begeerlijke model uit het gamma.

Het kenteken leert trouwens dat het gaat om een heuse ‘220 d’ uitvoering met 177 pk. Die zit in 8,3 seconden op 100 km/u en heeft een topsnelheid van 224 km/u. Drugsrunners zijn dus gewaarschuwd.

Comments are closed.