Nieuwe basisuitvoeringen Mini Countryman

0

Mini komt in juli met 2 nieuwe instapmotoren voor de Countryman. Het gaat om de driecilinders One (met een 102 pk / 180 Nm sterke variant van de 1,5 liter unit) en de One D (met 116 pk en 270 Nm uit dezelfde longinhoud). Beide motoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde 6-bak; een 6-traps Steptronic automaat is op de benzineversie optioneel.

De Countryman One sprinten in handgeschakelde versie in 11,8 seconden naar 100 km/u, in automaatvorm heeft de in Nederland gebouwde Brit er 12,2 seconden voor nodig. De topsnelheid bedraagt 180 km/u en Mini geeft als gemiddeld verbruik 5,5 à 5,8 liter/100 km op. De Countryman One D verbruikt gemiddeld 4,1 à 4,3 liter en zit in 10,9 seconden op 100 km/u. Bij 190 km/u houdt het versnellen op.

In het kader van het nieuwe modeljaar heeft Mini een aantal verbeteringen doorgevoerd aan het interieur van alle modellen. Zo zal er voortaan, als er met de verlichting aan wordt gereden wordt, geen oranje maar witte letters te zien zijn op het instrumentarium. Daarnaast werkt de brandstofmeter voortaan nauwkeuriger. De voorruitprojectie is voortaan oranje van kleur, evenals met als doel om de leesbaarheid te verbeteren.

Daarnaast kan de persoonlijke afstelling van dat display, de elektrische verstelbare stoelen en de zijspiegels worden opgeslagen op een persoonlijk profiel in de sleutel. Verder zal in de Countryman en de Clubman het infomediasysteem (afhankelijk van de uitvoering) Apple CarPlay gaan ondersteunen, zodat apps van een iPhone op het beeldscherm in de auto gebruikt kunnen worden. Verder heeft Mini de rij standenknop verbeterd, die is nu ondergebracht bij de tuimelschakelaars op de middentunnel. In de huidige serie van de Countryman moet je die nog bedienen met een knop bij de pook.

Reageren is niet mogelijk.