Prijsindicatie Lamborghini Urus

0

Lamborghini topman Stefano Domenicali heeft eerdere berichtgeving uit de Newsflash van Autointernationaal.nl bevestigd dat de Urus, de eerste SUV van het merk, geen schreeuwende V12 of huilende V10 krijgt, maar een dubbel geblazen 4,0 liter V8 met een vermogen van 650 pk. In een later stadium komt er ook een stekkerhybride uitvoering.

De 8 cilinder krijgt een vermogen van 650 pk. Domenicali laat weten dat Lamborghini volgend jaar 1.000 exemplaren van de Urus wil bouwen en in 2019, als het model wereldwijd verkrijgbaar is, 3.500 stuks. Afgelopen jaar produceerde het merk uit Sant’agata Bolognese precies 3.457 auto’s (Huracán en Aventador; 2015: 3.245 auto’s).

De Verenigde Staten was in 2016 met 1.041 auto’s de grootste afzetmarkt, gevolgd door Japan (359) en het Verenigd Koninkrijk (326). De verkoop van de Hurácan en Aventador verloopt voorspoedig. Voor de Hurácan is een levertijd van 8 maanden en voor de Aventador bedraagt de wachttijd zelfs 1 jaar. Als de vraag naar de Urus hoger uitvalt, kan Lamborghini de productie overigens makkelijk opvoeren. Daar is bij het opzetten van de productielijn rekening mee gehouden.

De Urus (in de jaren tachtig van de vorige eeuw bouwde Lamborghini al de LM002, maar dat was meer een terreinwagen) wordt eind dit jaar onthuld en komt in Europa tegen de zomer van 2018 op de markt. In Nederland gaat hij circa 255.000 euro kosten. In een later stadium volgt zoals gezegd een stekkerhybride variant. Die krijgt een gecombineerd vermogen van 680 pk, maar zal door het meergewicht van het batterijenpakket niet sneller zijn dan de conventioneel aangedreven Urus. Wel zal er maximaal 50 kilometer op louter elektriciteit mee gereden kunnen worden.

Reageren is niet mogelijk.