Seat Arona opnieuw gelekt

0

Er zijn (opnieuw) voortijdig foto’s van de nieuwe Seat Arona uitgelekt. Het kleine broertje van de Ateca is op dit beeldmateriaal goed te zien.

De Arona zal worden gebaseerd op de gloednieuwe Ibiza en krijgt dus hetzelfde MQB-AO platform. Dit betekent de 95 pk sterke 1.0 TSI krachtbron als basisbenzinemotor. Dieselen kan het goedkoopst in de 1.6 TDI met 80 pk. Uiteraard volgen er ook sterkere varianten met 115 of 150 pk. Vierwiel aangedreven varianten zijn niet gepland, wel een sportieve FR topuitvoering.

Het publieksdebuut van de Spaanse compacte SUV vindt in september plaats op de IAA autoshow van Frankfurt. Kort daarna gaan de orderboeken open en de eerste exemplaren moeten nog voor de jaarwisseling in Martorell van de band rollen. De Seat gaat concurreren met de Renault Captur, Opel Crossland X en Mazda CX-3.

Reageren is niet mogelijk.