Toyota maakt Aygo completer

0

Toyota introduceert nieuwe, completere uitvoeringen van de Aygo, te weten de X-fun, de X-joy, de X-pose en de standaard rode X-cite met sportief zwart dak. Het voordeel loopt hierbij volgens de importeur op tot 1.500 euro. Ook nieuw is de optionele X-beat geluidsinstallatie.

De X-fun, leverbaar als 3 en 5-deurs, vervangt de huidige X-now. De extra uitrusting omvat onder andere Bluetooth connectiviteit voor telefoonkoppeling en audiostreaming via bijvoorbeeld Spotify. De bedieningstoetsen voor de radio met AUX en USB aansluiting, en telefoon bevinden zich op het stuurwiel. Verder zijn voortaan 4 speakers standaard in plaats van 2. De prijzen beginnen bij 12.845 euro (3-deurs uitvoering).

De X-cite is voortaan uitgerust in de opvallende signaallak Fire Red, waarbij het volledige dak uitgevoerd is in zwart, evenals de A stijlen van de carrosserie. Deze rood/zwarte kleurstelling komt terug in het interieur en ook de stoelbekleding is in deze tinten uitgevoerd. De Aygo X-cite is altijd voorzien van 5 deuren en leverbaar vanaf 14.995 euro.

De X-joy biedt extra luxe in de vorm van automatische airconditioning, een lichtsensor, het navigatiesysteem X-nav, digitale radio DAB+, stoelen met deels lederlook en zwarte interieuraccenten (onder meer de ventilatieroosters en het centrale dashboardpaneel). Van buiten is de Aygo X-joy te herkennen aan de 15-inch lichtmetalen velgen met dubbel 5-spaaksdesign en het privacy glas achter. De carrosseriekleur komt terug in het dashboard en de vloermatten. 5-deurs zijn standaard. Volgens de importeur biedt deze uitvoering een voordeel van 1.500 euro in vergelijking tot de gesaneerde Aygo X-play. Hij kost 14.995 euro.

De X-pose biedt van alle uitvoeringen de meeste luxe. Hij is gebaseerd op de voormalige Aygo X-wave met onder meer een groot elektrisch bedienbaar zwart canvas dak. Ook automatische airconditioning, een lichtsensor, het navigatiesysteem X-nav, digitale radio DAB+ en stoelen met deels lederlook maken deel uit van de standaarduitrusting van deze uitvoering. Als enige Aygo is het canvas dak van de X-pose ook leverbaar in bordeauxrood. Deze exclusieve kleur komt terug in de velg ringen, het dashboard, de vloermatten, versnellingspook en ventilatieroosters. Het voordeel bedraagt volgens de importeur eveneens 1.500 euro. De prijzen beginnen bij 15.995 euro.

De nieuwe optionele X-beat geluidsinstallatie omvat 4 premium speakers van het merk BLAM, een 160 watt subwoofer onder de passagiersstoel en een afstandsbediening hiervoor in het dashboardkastje. De meerprijs bedraagt 550 euro. Alle nieuwe uitvoeringen van de Aygo staan vanaf juni in de showroom en zijn per direct te bestellen. De basisversie is overigens al verkrijgbaar vanaf 11.395 euro (of voor 199 euro per maand met Toyota Private Lease).

Reageren is niet mogelijk.