Abarth introduceert 695 Rivale

0

Er was al een luxueuze Riva editie van de Fiat 500, met veel mahoniehout op het dashboard en andere accenten die linken naar de wereld der schepen (lees: baai van Monaco), en nu komt er ook een dergelijke uitvoering van de snelle Abarth versie.

Voor het geval de naam Riva jou niets zegt: Riva is een Italiaanse fabrikant van behoorlijke exclusieve motorjachten. Het merk heeft bij kenners ondertussen al een iconische status verworven. Fiat en dochter Abarth zijn eveneens Italiaans. De samenwerking moet en kan de autobouwer dus nog meer glans bezorgen.

De Abarth 695 variant heet echter niet Riva, maar Rivale. Dat klinkt ook wat sportiever, vandaar. De auto is voorzien van een in Riva Sera blauw en Shark Grey grijs gespoten carrosserie; kleuren die ter hoogte van de gordellijn worden gescheiden door een dubbel lijntje in aquamarijn. Dat is dan weer een knipoog naar de waterlijn op jachten. Er is ook satijn chroom voor de deurgrepen en een extra sierelement op de achterklep (in de vorm van een forse strip), net als een aparte achterbumper. De 17-inch velgen zijn voorzien van een speciaal design en zo’n speciaal model is natuurlijk niet compleet zonder 695 Rivale logo’s.

Mooie materialen zijn ook in het interieur te vinden. Zo is er blauw en zwart met de hand gestikt leder voor onder meer de stoelen en de deurpanelen. Voor de afwerking van het dashboard is er de keuze uit koolstofvezel of mahoniehout. De laatste optie leunt natuurlijk wat dichter tegen boten aan.

De 1,4 liter turbomotor van deze speciale Abarth is 180 pk en 250 Nm sterk. De slechts 1.045 kilo zware Rivale kan daarmee in 6,7 seconden naar 100 km/u sprinten en een topsnelheid van 225 km/u bereiken. Met het oog op dit prestatiepotentieel is de Abarth voortzien van Brembo remmen met zwarte klauwen en 4 zuigers. Verder kan de koper rekenen op Koni schokdempers en een Akraprovic uitlaat met eindstukken van koolstofvezel.

Abarth roept direct een gelimiteerde versie van de 695 Rivale in het leven, een uitvoering die de naam ‘175 Annivesary’ draagt en daarmee verwijst naar het aantal kaarsjes dat Riva dit jaar uitblaast. Om deze reden zitten er ook verjaardagslogo’s op de hoofdsteunen. Daarvan zal de oplage worden gelimiteerd tot 2 keer (500 en 500C) 175 exemplaren. De gelimiteerde serie krijgt speciale genummerde emblemen. De prijs voor hout in je Abarth noemt Fiat nog niet, maar je kan er prat op gaan dat de Rivale fors duurder wordt dan de Competizione (33.495 euro). Voor deze uitvoering geldt overigens geen productiebeperking.

Reageren is niet mogelijk.