Prijsvergelijking Fiat 500 Anniversario

0

De Fiat 500 bestaat in 2017 exact 60 jaar. Om wat preciezer te zijn: op 4 juli 1957 werd het model in Turijn gepresenteerd. Aanvankelijk leek het model vanwege een te beperkt vermogen en het ontbreken van een volwaardige achterbank te floppen, maar vanaf 1959 omarmden de Italianen de Fiat alsnog en werd de 500 een groot succes.

Fiat pakt nu uit met speciale jubileummodellen. Die zijn gebaseerd op de uit 2007 stammende editie, die nu dus 10 jaar oud is en waarvan inmiddels meer dan 2 miljoen exemplaren zijn verkocht. De speciale, gelimiteerde Sessantesimo (60th) 500 kennen we al. Fiat introduceert nu de 500 Anniversario met speciale retro designelementen die subtiel verwijzen naar de 500 uit de periode ‘toen geluk nog heel gewoon was’.

De 500 Anniversario is volgens Fiat een cadeau aan alle fans. De auto heeft unieke details die volgens de fabrikant op een eigentijdse manier verwijzen naar het icoon uit 1957. Fiat levert de 500 Anniversario in 2 speciale kleuren: Sicilia Orange en Riviera Green. Het zal je niet verbazen dat deze tinten zijn geïnspireerd op de destijds leverbare kleuren van de originele 500.

Chromen accenten op de motorkap en de spiegelkappen, historische merklogo’s en 16-inch lichtmetalen vintage velgen maken het jubileummodel compleet, al levert Fiat ook klassieke spaakwielen. In het interieur plaatst de fabrikant stoelen die voorzien zijn van stoffen bekleding met horizontaal streepjesmotief. Het dashboard, de biesjes en de gestikte 500 logo’s op de stoelen zijn afgestemd op de gekozen exterieurkleur.

Voor de aandrijving zorgt de 80 pk variant van de TwinAir Turbo 2 cilinder motor. Qua transmissie kan daarbij gekozen worden uit een handbak of de Dualogic gerobotiseerde versnellingsbak (meerprijs 1.000 euro). Een 7-inch Uconnect infotainment systeem is standaard. Fiat levert de Anniversario als hatchback en als cabriolet (500C). Die kosten respectievelijk 19.095 en 22.095 euro.

FiatAlfa RomeoDS
500MiTo3
AnniversarioTwinAir SuperPT 82 Chic
19.095 euro19.945 euro18.700 euro

De 500 Anniversario is per direct te bestellen en staat vanaf juli bij de Fiat dealer in de showroom. Private leasen kan vanaf 240 euro per maand (dit actietarief geldt voor 48 maanden, bij 10.000 te rijden kilometers per jaar). Omdat het feest is, trakteert Fiat die klanten op een brandstoftegoed van 500 euro.

Reageren is niet mogelijk.