Prijsvergelijking Mini Countryman One/One D

0

De Mini Countryman familie is vanaf juli 2017 met 2 nieuwe motorversies compleet: de One en de One D. Ook voert het merk in het kader van het nieuwe modeljaar enkele verbeteringen op het gebied van design, functionaliteit en infotainment door.

Beide nieuwe modellen hebben een motorinhoud van 1,5 liter verdeeld over 3 cilinders. De benzinekrachtbron van de Countryman One heeft een vermogen bedraagt 102 pk, terwijl het maximumkoppel van 180 Nm tussen 1.250 en 3.800 toeren beschikbaar is. De prijs bedraagt met handbak 29.900 euro en met automaat 31.731 euro. In beide gevallen heeft de transmissie 6 versnellingen. De Countryman One D biedt 116 pk en een maximaal koppel van 270 Nm. Hij is er alleen met een handbak en kost 35.000 euro.

Mini Toyota Volvo
Countryman C-HR V40 Cross Country
One D 1.2 T Executive T3 Nordic
29.900 euro 30.120 euro 29.995 euro
Mini Audi Jeep
Countryman Q2 Renegade
One D 1.6 TDI 1.6 MultiJet Lim.
35.000 euro 34.930 euro 34.490 euro

De modeljaar 2018 aanpassingen betreffen het beeldscherm, het bedieningsconcept en uitbreiding van het aantal opties. Zo krijgen alle Mini modellen een herzien instrumentenpaneel met nieuw ontworpen verlichting en een beter afleesbare brandstofmeter. Ook nieuw zijn de bediening van de zogeheten Driving Modes en de voorruitprojectie. Vanaf juli kopers hun Countryman laten uitrusten met voorbereiding voor Apple CarPlay. Dat biedt een groot aantal nieuwe mogelijkheden op het gebied van connectiviteit en infotainment. Deze optie is samen met het Wired pakket te bestellen. Apple CarPlay zorgt voor een eenvoudige, draadloze integratie van de iPhone waarmee de gebruiker vervolgens muziek kan luisteren of kan communiceren. Ook is het mogelijk op deze manier andere apps via het besturingssysteem te bedienen.

Het instrumentenpaneel bovenop de stuurkolom van iedere Mini is vanaf het nieuwe modeljaar beter leesbaar en voorzien van een groter display. In de nachtstand verschijnen de cijfers en letters voortaan in het wit in plaats van oranje. Dit nieuwe kleurenschema geldt ook voor de voorruitprojectie als het donker is. Handig is verder dat het persoonlijke profiel van de sleutel voortaan de individuele stand kan opslaan. Hetzelfde geldt voor de afstelling van de zijspiegels en de elektrisch verstelbare stoelen. De nieuw ontworpen brandstofmeter in het rechterdeel van het instrumentarium is duidelijker leesbaar en nauwkeuriger, zodat de stand van het brandstofniveau volgens Mini in één oogopslag te zien is.

Een andere verbetering per juli 2017 betreft de bediening van de optionele Driving Modes voor individuele instellingen. De aanpassing van de standaard stand naar ‘Sport’ of ‘Green’ vindt nu plaats via een tuimelschakelaar in karakteristiek Mini design. Voor een intuïtieve bediening is de schakelaar onder de knoppen voor de airconditioning geplaatst. Verder krijgt het besturingssysteem vanaf het nieuwe modeljaar een apart menu voor de aansturing van de voorruit projectie.

De alertheid assistent, die tijdens langere reizen extra veiligheid biedt, is vanaf juli standaard op de Countryman. Het systeem maakt onderdeel uit van de Radio Mini Virtual Boost of het navigatiesysteem en analyseert voortdurend de rijstijl. Als de afgelegde afstand of het gedrag van de bestuurder duiden op mogelijk verlies van concentratie, moedigt het systeem de bestuurder aan een pauze in te lassen. Dat gebeurt volgens de importeur op een typische Mini manier met een grafische aanduiding op het centrale instrumentarium en de suggestie ‘Tea Time’.

Reageren is niet mogelijk.