Renault Trezor is mooiste conceptstudie

0

De jury van het Concours d’Elégance evenement van Villa d’Este heeft de prijs voor ‘mooiste conceptstudie van het jaar’ overhandigd aan Laurens van den Acker, directeur Industrieel Design van Renault, en ontwerper van de Trezor.

Na de titel van ‘conceptstudie van het jaar’ op het Festival Automobile International in Parijs en de ‘Geneva Car Design Award’, uitgereikt door professionals op het gebied van autodesign, voegt de Trezor dus nog een derde onderscheiding toe aan zijn palmares. Het prestigieuze Concours d’Élégance van Villa d’Este vindt al sinds 1929 plaats op de oevers van het Como meer in Italië. Dit jaarlijkse evenement verenigt de grootste kenners en verzamelaars uit de hele wereld. De auto wordt er gevierd als een kunstvoorwerp, tijdloos en waardevol.


Om te kunnen deelnemen in de klasse ‘prototypes en conceptstudies’, moest de Trezor aan een reeks strenge criteria voldoen: er moet sprake zijn van een kwalitatief en origineel design en het ontwerp moest ook kunnen rijden. Met een styling die vooruitblikt op het familiegezicht van de toekomstige Renault modellen en zijn elektrische aandrijving (een Formula E motor van 350 pk / 380 Nm) voldoet de Trezor al deze criteria. Het studiemodel biedt plaats aan 2 personen, heeft vierwielaandrijving en sprint in afgerond 4 seconden naar 100 km/u.

Voor Stéphane Janin, directeur conceptstudie design bij Renault, “bevestigt deze prijs dat de auto in de smaak valt bij befaamde autoverzamelaars, die de auto als een kunstwerk beschouwen. Een prachtige erkenning voor de ontwerpers die hebben bijgedragen tot dit mooie project”. Helaas zal de Trezor nooit in productie gaan. Renault zet al haar sportieve kaarten de komende jaren in op de Alpine A110 met conventionele verbrandingsmotor.

Reageren is niet mogelijk.