Seat Arona zoekt het hogerop

0

Het B SUV segment is voor autofabrikanten op dit moment ‘the place to be’. Eerder deze maand debuteerde het Koreaanse duo Hyundai Kona en Kia Stonic. Nu is het tijd voor het Spaanse Seat om met de Arona de dansvloer te betreden.

De Arona is gebaseerd op de nieuwe Ibiza en daarmee het eerste B SUV segment model van de Volkswagen Groep dat gebruik maakt van het MQB A0 platform. In een later stadium volgt Skoda, evenals het moederbedrijf uit Wolfsburg. Audi lijkt zich met de Q2 ook op het B SUV segment te richten, maar dat op de 3-deurs A3 gebaseerde model is een klasse groter (en veel duurder).

Naast de genoemde Hyundai Kona en Kia Stonic gaat de Arona ook concurreren met de nieuwe Citroën C3 Aircross, de Nissan Juke, de Opel Crossland X, de Peugeot 2008 en de Renault Captur. De Seat zal louter met voorwielaandrijving geleverd worden. Dat deze optie wel beschikbaar is voor de Hyundai, komt doordat dit model op een groter (maar ook ouder) onderstel staat; de op het oog vergelijkbare Kia heeft de Rio als basis.

Seat zal de Arona officieel op 26 juni voorstellen in Barcelona. Tijdens de voorbereiding van dit introductie-evenement konden deze foto’s worden gemaakt. Seat heeft hoge verwachtingen van de Arona. Dat is volkomen terecht want de Ateca valt niet aan te slepen en donormodel Ibiza heeft zeer goede testrecensies gekregen. Zoals tegenwoordig gebruikelijk is, zullen er tal van opties zijn om de Arona mee aan te kleden, zoals een tweekleurige carrosserie waarbij het dak bijvoorbeeld in oranje kan worden uitgevoerd.

Reageren is niet mogelijk.