Audi A4 tijdelijk als S-line Black Edition

0

Onder de premiummerken verdelen BMW en Mercedes in het D segment qua verkopen het goud en zilver. Voor Audi resteert niet meer dan brons. Dat zit niet lekker. En daarom grijpt Audi nu naar het actiewapen: de A4 kan tijdelijk besteld worden als S-line Black Edition.

De A4 S-line Black Edition is leverbaar vanaf 46.000 euro en kenmerkt zich door tal van zwarte, sportieve details. Standaard biedt hij onder meer automatische airconditioning, een bestuurdersinformatiesysteem, MMI navigatie, Audi Connect diensten (3 maanden), een geluidsinstallatie van het huis, een licht/regensensor, diefstalalarm, LED techniek voor de koplampen & achterlichten en LED instapverlichting met Audi logo.

Dat het actiemodel ‘Black Edition’ heet, komt doordat hij is voorzien van het zogeheten optiekpakket ‘zwart’. Dit betekent buitenspiegels in hoogglans zwart, zwarte Audi ringen op de achterportieren en zwart getint glas vanaf de B-stijl. Ook is de A4 S-line Black Edition voorzien van dorpels in hoogglans zwart en heeft de limousine een zwarte kofferbakspoiler. De onderzijde van de voorbumper is eveneens uitgevoerd in hoogglans zwart.

Ook van binnen voert de kleur zwart de boventoon. De speciale editie van de A4 heeft ‘twin lederen’ zwarte bekleding met rood contrasterende stiksels. Daarnaast is de S-line Black Edition voorzien van een multifunctioneel stuur dat bekleed is met zwart leder, interieurelementen in ‘mono.pur’ en houten decoratielijsten in zwarte pianolak. Ook standaard is het lichtpakket ‘2’ waarmee de kleur van de interieurverlichting naar wens in 30 kleuren is aan te passen.

De A4 S-line Black Edition is er in combinatie met alle bekende benzine & dieselmotoren, uitgezonderd de 2.0 TDI Ultra. De motoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde 6 versnellingsbak of (optioneel) aan de 7-traps S-tronic automaat met dubbele koppeling. Het actiemodel is tot het einde van dit jaar leverbaar. De prijzen beginnen zoals gezegd bij 46.000 euro. Volgens Audi vertegenwoordigt de meeruitrusting een actievoordeel van bijna 11.000 euro.

Reageren is niet mogelijk.