Mitsubishi vindt de MPV opnieuw uit

0

Mitsubishi mag dan wel zeggen zich volledig te gaan focussen op cross-overs en SUV modellen, in Indonesië ziet het merk nog voldoende afzetmogelijkheden voor een MPV. Tenminste, als je hem een spannend design geeft. Dat zegt Mitsubishi bij de Next Generation MPV gedaan te hebben.

Het model is de productievertaling van de XM conceptstudie die vorig jaar getoond werd. Een echte naam heeft het ontwerp vooralsnog niet (mogelijk wordt dat Expander), dus de aanduiding blijft ‘Next Generation MPV’. Dat is in ieder geval een goede marketingterm om de Mitsubishi op de tussen 10 en 20 augustus in Jakarta te houden Indonesia International Auto Show (GIIAS) onder de aandacht te brengen.

De Next Generation MPV beschikt over 7 zitplaatsen en een designtaal die beslist ‘scherp’ te noemen valt en de nodige overeenkomsten heeft met onze Eclipse Cross, inclusief een Dynamic Shield front. Dat moet de aandacht trekken van de Indonesische autoconsument. Houtafwerking voor het interieur moet hem het idee geven dat hij een klasse product koopt. Onder de kap zit een 1,5 liter 4 cilinder benzinemotor, die gekoppeld is aan een handgeschakelde 5-bak of een 4-traps automaat.

Daarmee is meteen duidelijk dat Mitsubishi geen plannen heeft om deze in haar nieuwe fabriek in Bekasi te produceren MPV (4,48 x 1,75 x 1,70 meter) naar onze contreien te halen. Of dat een gemis is, is niet alleen een kwestie van smaak: het MPV is hard aan het leeg lopen dus zelfs als ‘nieuwe generatie’ zou dit model wel heel erg ‘mosterd na de maaltijd’ zijn.

Comments are closed.