Nieuw beeldmateriaal Suzuki Swift Sport

0

Suzuki zal op 12 september officieel het doek van de nieuwe Swift Sport trekken maar voortijdig is er opnieuw beeldmateriaal gelekt.

Aan deze nieuwe serie foto’s kan je zien dat de nieuwe Swift Sport dubbele uitlaatpijpen krijgt, een diffusor, kuipstoelen met Sport logo, een felrode achtergrond voor de toerenteller en een opvallende rode bies die over de hele breedte van het dashboard loopt. Ook de deurpanelen zijn bij de hete Suzuki voorzien van rode sierdelen. Een aan de onderzijde afgevlakt sportstuurwiel met rode stiksels en hoogglans zwarte sierdelen maakt het Swift Sport feest compleet.

Dat het model een turbomotor gaat krijgen (de vorige editie had een atmosferische 1,6 liter van 136 pk) wordt ‘verraden’ door het opvallende display tussen de 2 klokken. De gewone Swift heeft dit ook, maar bij de Sport uitvoering is door Suzuki een extra tabje toegevoegd waar de bestuurder de turbodruk kan aflezen.

In het vooronder huist namelijk de reeds van de Vitara S bekende 1.4 Boosterjet viercilinder . In dit model is hij goed voor 140 pk en 220 Nm, maar Suzuki zal in de Swift Sport voor extra vermogen zorgen. Op een leeggewicht van circa 930 kilo kan dat een leuk resultaat opleveren (ter vergelijking: de Opel Corsa OPC is afgerond 300 kilo zwaarder …), ook omdat er 60 Nm meer koppel beschikbaar is. Keerzijde van de medaille is dat er al bij 6.250 toeren opgeschakeld moet worden. Bij de oude, afmosferische Swift Sport hoefde dit pas bij 7.000 toeren. Schakelen gebeurt met klassieke een handbak met 6 versnellingen.

De nieuwe turbomotor zorgt er voor dat de CO2-uitstoot gaat dalen van 147 gram/km naar circa 120 gram. Dat scheelt in Nederland nogal wat BPM en dus kan de prijs bij ons scherper worden dan de oude Swift Sport. Onderstelaanpassingen komen er in de vorm van een verkleinde grondspeling, krachtigere remmen, dikkere stabilisatorstangen, een stevigere vering en breed rubber. Suzuki gaat de Swift Sport leveren in de kleuren geel, rood, blauw, wit, grijs en zwart. Het hete topmodel beleeft eind september op de IAA autoshow van Frankfurt zijn publieksdebuut.

Comments are closed.