Deze Fiat 500 wil een Porsche zijn

0

De samenleving kent vele paradijsvogels en in de autowereld is dat niet anders. Want neem nou deze Fiat 500. Die is verbouwd tot een Porsche 911 Turbo (van de 996 generatie), al kan je ook van een karikatuur spreken. Of van heiligheidschennis want het is de eenvoud die de klassieke Fiat 500 juist zo tijdloos (en mooi) maakt.

Maar in Griekenland denkt iemand daar dus anders over. De verbouwing is op zich een indrukwekkende prestatie want het heeft hem ongetwijfeld heel veel tijd gekost. Dat is een compliment waard. En misschien is deze travestie Fiat ook wel aandoenlijk van lelijkheid. Een Porsche 911 met het parkeergemak van een Fiat 500, wie wil dat niet?

Je kan deze tot Porsche verbouwde Fiat 500 bestempelen als een misbaksel, maar het verdient respect om zó veel 911 elementen (platte neus, koellucht openingen in de flanken, uitgeklopte wielkasten, doorlopende achterlichtunits) in een autootje te proppen dat slechts 2,97 meter lang is. In een tolerante samenleving moet dat kunnen.

Reageren is niet mogelijk.