Lexus met diverse nieuwe modellen op IAA

0

Lexus onthult op de IAA autoshow van Frankfurt nieuwe modellen die niet eerder in Europa te zien waren. Zo maken de vernieuwde CT 200h en NX 300h hun Europese publieksdebuut op de Duitse autobeurs. Ook het nieuwe vlaggenschip van Lexus, de LS en de coupé LC zijn present.

De uit 2011 stammende CT 200h heeft 3 jaar geleden ook al eens een facelift ondergaan, maar wordt is nu opnieuw onderhanden genomen. Het design is nu meer in lijn met de grotere Lexus modellen. Daarnaast is de uitrusting uitgebreid en het interieur luxueuzer afgewerkt.

De cross-over NX kwam 3 jaar geleden op de markt. Het model levert een significante bijdrage aan de wereldwijde Lexus verkopen en dergelijk succes moet je koesteren. Daarom heeft de Toyota dochter het exterieurdesign vernieuwd en verbeteringen in het interieur doorgevoerd.

De 2+2-persoons LC coupé beleeft deze zomer zijn Europese verkoopstart. Hij is leverbaar in V8 uitvoering of als V6 hybride. Hij wordt gebouwd in de Japanse Motomachi fabriek, dezelfde locatie als waar de supersportwagen LFA het levenslicht zag. De LC maakt gebruik van het nieuwe GA-L platform waarop ook de jongste LS is gebaseerd.

Met de LS maakt Lexus min of meer een comeback in Europa in het segment voor limousineachtige sedans. Het design van de vorige editie liet veel mensen koud, maar zijn opvolger is een stuk gedurfder vormgegeven. De nieuwe LS heeft het silhouet van een coupé en staat op een verlengde versie van bovengenoemd GA-L platform (Global Architecture for Luxury Vehicles). De sedan debuteert als 500h, maar Lexus werkt ook aan een sportieve F uitvoering met compleet nieuwe V8 turbomotor.

Reageren is niet mogelijk.