Mountune geeft Ford Focus RS 400 pk

0

De Britse tuner Mountune heeft opnieuw de Ford Focus RS onderhanden genomen. Na eerder een chassis upgrade ontwikkeld te hebben en een eerste M375 performancekit, is het nu tijd voor de volgende stap: een tot 400 pk en 560 Nm opgevoerde 2,3 liter 4 cilinder motor.

Mountune noemt de opvoerset dan ook ‘M400’. In vergelijking met de standaard Focus RS betekent dit 50 pk en 90 Nm extra. Mountune zegt de performancekit uitgebreid getest te hebben, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor een ontplofte motor. Sommige onderdelen van de set worden zelfs warm aanbevolen door Ford.

In het verleden was Mountune verantwoordelijk voor de Focus RS500. Van de huidige Focus RS is er nog niet zo’n officiële diehard variant, en die gaat ook niet meer komen, want nog voor de jaarwisseling zal Ford de compleet nieuwe generatie van haar C segment middenklasser voorstellen. Je zult het dus moeten doen met deze officieuze ‘RS500’. Mountune verkoopt klanten ook een sterkere handbak (6 versnellingen) en opgewaardeerde motoronderdelen als je nóg meer vermogen uit je Ford wilt peuren.

Prettig is dat de upgrade van Mountune, de Europese divisie van Roush (een bekende Amerikaanse Ford tuner en NASCAR renstalhouder) geen fortuin kost: voor 3.000 euro kan je van jouw Focus RS een 400 pk monster maken. Wie wil er nog een Audi RS3 Sportback of Mercedes-AMG A 45?

Comments are closed.