Seat Arona debuteert als Launch Edition

0

De Seat Arona komt eraan. De nieuwe compacte SUV voor het B segment debuteert als Launch Edition. Die is nu bestelbaar vanaf 22.290 euro. Naast een riante meeruitrusting ten opzichte van de reguliere Arona uitvoeringen die later volgen, zijn de introductie edities volgens de importeur extra scherp geprijsd.

De Arona beleeft deze maand zijn publieksdebuut op de IAA van Frankfurt. De compacte SUV van Seat is voorzien van diverse assistentiesystemen die normaal gesproken alleen in grotere modellen te vinden zijn. Voorbeelden zijn Blind Spot Detection, Park Assist (automatische inparkeerhulp), Rear Cross Traffic Assist en adaptieve cruise controle.

Voor de genoemde 22.290 euro levert Seat de Arona als 95 pk sterke 1.0 TSI Style Launch Edition. Die is onder meer voorzien van 16 inch lichtmetalen velgen, het Media systeem Colour met 5,0-inch touch screen, parkeersensoren achter en cruise controle. Er is ook een Xcellence Launch Edition met dezelfde motor. Die kost 25.290 euro en heeft als meeruitrusting een navigatiesysteem met een 8,0-inch touch screen, Park Assist (automatische inparkeerhulp), parkeersensoren vóór, een achteruitrijdcamera, sleutelloze toegang met een startknop en automatische airconditioning. Het gemiddelde prijsvoordeel van de Launch Editions ten opzichte van de reguliere Arona modellen die in 2018 op de markt komen, bedraagt volgens de importeur ruim 600 euro.

Vooralsnog is de Arona verkrijgbaar met de 1.0 TSI driecilinder, die in 95 pk configuratie standaard is gekoppeld aan een handgeschakelde 5 versnellingsbak. De motor is er ook met 115 pk die naar keuze leverbaar is met een handgeschakelde 6 versnellingsbak (de meerprijs ten opzichte van de 95 pk versie bedraagt 1.000 euro) of een optionele 7-traps DSG automaat met dubbele koppeling (meerprijs 1.500 euro). Een stop/startsysteem is op beide vermogenversies van de 1.0 TSI standaard. In een later stadium volgen er meer motorvarianten. Het gaat hierbij om de 1.5 TSI met cilinderuitschakeling en zeilfunctie, een range van TDI diesels en een TGI aardgasversie.

Reageren is niet mogelijk.