Extra lang en luxueus: Range Rover SVAutobiography

0

Vorige maand presenteerde Land Rover de vernieuwde Range Rover. In de aanloop naar de Los Angeles Auto Show maken de Britten bekend dat het bijgepunte SUV vlaggenschip ook geleverd gaat worden in SVAutobiography uitvoering. Die kenmerkt zich door een tot 3,12 meter verlengde wielbasis.

Voor wie voldoende heeft aan de standaard wielbasis, is er de Range Rover SVAutobiography Dynamic. Die heeft 2,92 meter tussen zin assen. De verlengde uitvoering is speciaal door de Special Vehicle Operations (SVO) afdeling van Land Rover geprepareerd en legt de koper (en in het bijzonder zijn passagiers) maximaal in de watten.

Achterin zijn twee Executive Class zetels geplaatst. Wie daarop plaatsneemt, kan dankzij 1,2 meter aan beenruimte nagenoeg languit liggen. Uitgebreide verstel en massagemogelijkheden moeten elke rit tot een genot maken. De achterpassagiers beschikken niet alleen over een eigen bedieningspaneel voor zaken als klimaatregeling, maar ook over twee tafeltjes en twee 10 inch infotainment schermen met 4G en WiFi. Een koelkastje voor twee flessen wijn ontbreekt vanzelfsprekend niet.

De achterportieren openen en sluiten desgewenst automatisch. De kofferruimte is voorzien van een houten laadvloer die met een druk op de knop kan worden uitgeschoven. In/uitladen kan dan geheel in stijl geschieden. Kom daar in een Bentley Bentayga maar eens om.

De Range Rover SVAutobiography gaat door Land Rover geleverd worden met de 5,0 liter V8 benzinemotor met 565 pk en als 339 pk sterke 4,4 liter TDV8 diesel. Dat was voor de facelift ook al het geval. Nieuw is de optie om de Range Rover SVAutobiography te bestellen met de nieuwe stekkerhybride aandrijflijn. Die heeft een gecombineerd vermogen van 404 pk.

Land Rover heeft de prijs van haar nieuwe vlaggenschip nog niet bekend gemaakt. Maar die zal ongetwijfeld hoger zijn dan de 256.380 euro die de Range Rover SVAutobiography Dynamic moet opbrengen. Hij wordt gebouwd door Special Vehicle Operations (SVO), de afdeling die ook verantwoordelijk is voor de Range Rover SVR.

Reageren is niet mogelijk.