Tesla taxi in de verkoop

0

Ben jij op zoek naar een tweedehands Tesla Model S? Binnenkort gaan tientallen exemplaren in de verkoop. Hun arbeid als Schiphol taxi zit er op en daarom zullen ze worden vervangen.

In 2014 was het groot nieuws dat er op en rondom Schiphol elektrische taxi’s zouden gaan rijden. Inmiddels hebben de auto’s van Tesla bijna allemaal meer dan 200.000 kilometer op de teller staan en dus is het tijd om ze met pensioen te sturen. All Cars Company heeft er op dit moment 4 te koop staan. De prijzen beginnen bij 39.000 euro.


Voor dat bedrag krijg je een dealer onderhouden Model S die 280.000 kilometer gereden heeft. Voor 45.000 euro heb je een exemplaar met 220.000 kilometer op de teller. Op alle auto’s zit nog fabrieksgarantie, dus mocht er onverwachts iets stuk gaan, dan betaalt Tesla de kosten. Verder kunnen kopers onbeperkt terecht bij de Supercharger snelle laadstations van het merk.


De taxi-exemplaren hebben een metallic donkerblauwe kleur en zijn voorzien van 19 inch lichtmetalen velgen. Het interieur is bekleed met beige leder. Ook is de Model S voorzien van het zogeheten hightech pakket. Dit betekent dat je zonder sleutel kunt instappen en dat de Tesla voorzien is van verlichte handgrepen.

Taxi ban

Jij kan als occasionkoper van een dergelijke Tesla dus wel terecht bij de Supercharger snelle laadstations van het merk, maar taxichauffeurs zijn niet meer welkom. Volgens het Amerikaanse automerk wordt het te druk en staan zij andere klanten in de weg. Tesla heeft daarom de voorwaarden aangepast en wil geen commerciële rijders meer bij zijn snelle laadpalen zien.

Voor de taxichauffeurs met een Tesla hoeft dit in de praktijk evenwel geen groot probleem te zijn. De meeste taxibedrijven die de Model S (of Model X) gebruiken hebben zelf een eigen laadpaal. Als ondernemer zelf een Supercharger kopen is volgens Tesla ook mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.