Nissan Navada als SUV: Terra

0

Nissan komt met een SUV versie van haar pick-up Navara. Dit betekent dat er op het ladderchassis een carrosserie met 7 zitplaatsen is geplaatst. Dat klinkt technisch nogal achterhaald, maar Nissan heeft op deze manier wel een redelijk unieke SUV gecreëerd. En dat kan je als een positief punt beschouwen aangezien het aanbod steeds groter en meer inwisselbaar wordt.

Nissan heeft op deze manier veel plezier van het robuuste Navara ladderchassis, want de bodemplaat wordt ook gebruikt voor de pick-up modellen van Renault (Alaskan) en Mercedes-Benz (X klasse). De Terra kan als spirituele opvolger worden beschouwd van de Pathfinder, die vanaf 2005 één generatie in Europa leverbaar was. Zijn opvolger heeft een zelfdragende carrosserie, maar is in Nederland niet te koop.


Ben je sceptisch of de Terra überhaupt comfortabel rijdt met zijn ‘agrarische’ onderstel, welnu: de SsangYong Rexton maakt ook gebruik van een ladderchassis en die heeft heus niet de vering van een houten kar. Los daarvan: Nissan gaat deze SUV in eerste instantie alleen in China op de markt brengen. Daarna volgen andere Aziatische markten, evenals Afrika, Nieuw-Zeeland, Latijns Amerika en Australië.

Er zijn geen concrete plannen voor een Europese verkoopcarrière. De nieuwe Terra wordt aangedreven door een 2,3/2,5 liter dieselmotor of een 2,5 liter grote benzine-unit. Nissan is niet de enige autofabrikant die een SUV levert op basis van een pick-up. Zo bouwt Ford de op de Ranger gebaseerde Everest en levert Toyota de Fortuner op het chassis van de Hi-Lux.

Comments are closed.