Prijsindicatie Ford Focus RS Heritage Edition

0

Ford zal over 2 maanden de nieuwe Focus presenteren. Dit betekent dat ook de dagen van de RS uitvoering geteld zijn. In het Verenigd Koninkrijk, waar Ford al decennialang marktleider is en waar men een gezonde eetlust heeft als het om hete hatchbacks gaat, zal de topversie in stijl afscheid nemen. Voor de Britse markt is namelijk deze Focus RS Heritage Edition ontwikkeld. Die heeft liefst 375 pk onder de motorkap.

De Focus RS Heritage Edition wordt alleen geleverd in deze erg opvallende oranje kleur en heeft een oplage van slechts 50 exemplaren. Een echte collectors item dus. Het hogere vermogen (25 pk extra) geeft aan dat het Ford niet (alleen) om uiterlijk vertoon te doen was bij de Heritage Edition. Hij onderscheidt zich ook door een mechanisch Quaife sperdifferentieel in de vooras van de ‘gewone’ Focus RS. Het hogere vermogen van de 2,3 liter turbomotor is te danken aan een ingreep van tuner Mountune. Ook het koppel is met 510 Nm versus 440 Nm voor de standaard Focus RS duidelijk hoger. Volgens de tuner is de vermogen & koppel stijging te danken aan een gewijzigd inlaattraject en aan een verbeterde turbo recirculatieklep.

Uiterlijk neem deze Focus stylingdetails over van de RS Edition: grijze remklauwen, zwarte gesmede velgen, zwarte buitenspiegels en een zwarte dakspoiler. Het interieur krijgt deels met leer beklede Recaro kuipstoelen en een verwarmbaar stuurwiel. Verder beschikt deze Focus standaard over een schuifdak en parkeersensoren achter. De RS Heritage Edition kost in het Verenigde Koninkrijk 39.895 pond. Dat komt, belastingen meegerekend, voor Nederland neer op 64.850 euro.

Op 6 april rolt het laatste exemplaar van de Focus RS van de band. Dan zal ook de compleet nieuwe generatie worden voorgesteld, die onlangs kon worden betrapt tijdens het maken van promotiemateriaal. We zien hier vermoedelijk de ST-Line uitvoering. Die oogt best vlot, maar van een karakteristiek Focus design is geen sprake meer. De auto op de foto had bij wijze van spreken ook een Subaru Impreza WRX-Line kunnen zijn.

 

Comments are closed.