Jonger koperspubliek voor Mercedes B-klasse

0

Mercedes heeft de smaak te pakken. 6 jaar geleden onderging de A klasse een metamorfose. De instapper van de fabrikant uit Stuttgart werd toen getransformeerd van een hoog model tot sportieve hatchback. Die koersverandering heeft Mercedes geen windeieren gelegd, want de A klasse won fors aan populariteit. Met name bij relatief jonge autoconsumenten valt de sportieve hatchback in de smaak.

Oudere klanten, die voorheen in het hoge model reden, stapten over in de B klasse. Die verkoopt niet onaardig, maar Mercedes denkt nóg beter de scoren door over de opvolger eveneens een sportief sausje te gieten. Die klanten die dit echt niet zien zitten, kunnen dan altijd nog uitwijken naar de GLB, een hoekig vormgegeven SUV. Daarvan is ook een 7-persoons uitvoering gepland.

Dit betekent dat de nieuwe B klasse een aantal stylingelementen van de jongste A klasse gaat overnemen, waaronder de grille, bumpers en dubbele uitlaten. De koplampen worden een stuk smaller dan bij het huidige model, met als gevolg dat de nieuwe editie een stuk gemener uit zijn ogen kijkt.

Voor de basisversies plant Mercedes compacte 4 cilinder motoren van Renault: een 163 pk / 250 Nm sterke 1,33 liter benzine unit en een 1.5 diesel met 116 pk / 260 Nm. Wie meer betaalt, kan een 2,0 liter blok uit de eigen schappen krijgen. Bijvoorbeeld de B 250, met 224 pk en 350 Nm waarbij een 7-traps automaat met dubbele koppeling (7G-DCT) standaard is. Deze transmissie is optioneel leverbaar op de 1,33 liter benzineversie.

Comments are closed.