Prijsvergelijking Aston Martin Vantage

0

De Nederlandse prijs van de afgelopen november gepresenteerde, volledig nieuwe Aston Martin Vantage is bekend.

Er kan met de Brit worden weggereden vanaf 228.033 euro. De nieuwe Vantage is voorzien van een dubbel geblazen 4,0 liter V8 van AMG die net als in de DB11 goed is voor 510 pk en 685 Nm. Een 8-traps automaat van ZF is vooralsnog de enige transmissiemogelijkheid, maar in een later stadium volgt een uitvoering met een handgeschakelde versnellingsbak. De nieuwe Vantage weegt 1.530 kilo en sprint in 3,6 seconden naar 100 km/u.

Aston MartinMercedes-AMGPorsche
VantageGT911
V8RGT3
228.033 euro229.251 euro228.100 euro

Daarmee is de nieuwe generatie sneller dan de uitgaande editie als Vantage S was. Dat is maar goed ook, want er moet voor de Aston Martin fors meer (ruim 31 mille) worden betaald. De standaarduitrusting van de Vantage omvat onder meer parkeersensoren en een uitgebreid multimediasysteem met navigatie.

In de pijplijn zit een V12 versie van de Vantage en een open versie. Ook een 6 cilinder instapuitvoering is niet uitgesloten. De levering van de nieuwe Aston Martin Vantage start in het tweede kwartaal.

Reageren is niet mogelijk.